Domowy ser typu Havarti
Składniki na 0,5 kg:
- 5 L mleka nisko pasteryzowanego w temperaturze 74°C
- 1,5 g chlorku wapnia
- 0,5 g kultur
Składniki na 0,5 kg:
- 5 L mleka nisko pasteryzowanego w temperaturze 74°C
- 1,5 g chlorku wapnia
- 0,5 g kultur
![Browin - Domowy ser typu Havarti
Składniki na 0,5 kg:
- 5 L mleka nisko pasteryzo...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_j6Krl7S5TT0c44DbOg34u5ijrGAR29Nk,w400.jpg)
źródło: comment_j6Krl7S5TT0c44DbOg34u5ijrGAR29Nk.jpg
Pobierz
Sądzę, że nic się nie zmarnuje i być może za jakiś czas podzielę się ze współmirkami postępami w produkcji kwasu chlebowego.
Póki co przesyłka sobie odpocznie.
Pozdrawiam, Rzutku ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_zUPcho9BYEcnBVvQOOZ6kMdULylPFcYi.jpg
Pobierz