1. Szukasz dobrego pieczywa - idź do osiedlowej piekarni i łaskawie wyłóż 4 złote zamiast 1,50 za chleb
2. Nie podoba mi się akcent na Rumunię - przemysłowe metody wypieku sprawiają, że chleb wyprodukowany w takiej fabryce smakuje tak samo niezależnie od miejsca produkcji
3. Chyba w każdym supermarkecie można też dostać pieczywo z jakiejś lokalnej piekarni (u mnie jest to np. Bielsk), przeważnie też produkowane przemysłowo, ale z większą szansą, że
autor szuka dziury w całym. Jak chce pewny chleb niech kupuje w piekarni nie w supermarkecie. Zresztą piszę o czymś takim jak dobra wędlina, której w supermarkecie nie dostaniemy. Dziwnie narzekać na mrożony chleb, który NB jeśli już taki u nas jest to jest dobry, jak w co drugim markecie kupujemy stare, zepsute mięso.
Komentarze (6)
najlepsze
2. Nie podoba mi się akcent na Rumunię - przemysłowe metody wypieku sprawiają, że chleb wyprodukowany w takiej fabryce smakuje tak samo niezależnie od miejsca produkcji
3. Chyba w każdym supermarkecie można też dostać pieczywo z jakiejś lokalnej piekarni (u mnie jest to np. Bielsk), przeważnie też produkowane przemysłowo, ale z większą szansą, że
Smakowało tak samo. Chleb za złotówkę smakował jak chleb za załotówkę a dobry chleb z piekarni smakuje jak dobry chleb z piekarni.
@calkowicieanonimowy: na tym polega wlasnie ten jego blogasek