W tym opisie brakował jednej rzeczy - dlatego był niewiarygodny - kosztów adaptacji lokalu do wymagań sanepidu. Sam prowadze pizzerie i żeby uzyskać akceptacje santepidu trzeba:
1. Zrobić projekt lokalu - musi to zrobić specjalista - koszt koło 2000zł za kilka rysunków technicznych
2 wprowadzić to wszystko w życie czyli cała masa kosztowych inwestycji np wentylaca lokalu, szatnia dla pracowników, toaleta dla pracowników, specjalne stanowiska do obierania warzyw i wiele innych o
A ja naiwny tłumaczyłem sobie że trzeba wpaść na dobry pomysł jak ten kolo i jakoś to wyjdzie. A tu dupa się okazuje i potwierdza tylko że w tym kraju nie da się zarobić legalnie przy obecnym systemie i kosztach
@DzikBagienny: Przecież ten gość nie potrafi sklecić zdania po polsku. Wygląda to jak pisanina 15-to letniego pokemona, który się nudzi po szkole.
Oczywiście typowe w takich wypadkach brednie. "Miałem świetny pomysł, zainwestowałem kieszonkowe i mamy biznes".
Weźmy chociaż ten budżet... 10k PLN. Przecież piec do pizzy tyle kosztuje, na 10 blach to będzie z 5-8k PLN i 10-20 Kilowat (na sam głupi piec). A kompletne wyposażenie kuchni? Będą tę pizzę robić na podłodze? Pudełka do pizzy i ulotki w kosztach inwestycji? Założenie, że już po miesiącu działalności jeśli biznes nie przyniesie zysku - to nie będzie pieniędzy na wypłatę pensji i informowanie o tym pracowników (!!), podczas gdy w pierwszych tygodniach prowadzone są promocje "50%
Komentarze (96)
najlepsze
Da, ale nie z takim przychodem. Koleś tam pisał, że wykarmia dziennie całe miasto.
1. Zrobić projekt lokalu - musi to zrobić specjalista - koszt koło 2000zł za kilka rysunków technicznych
2 wprowadzić to wszystko w życie czyli cała masa kosztowych inwestycji np wentylaca lokalu, szatnia dla pracowników, toaleta dla pracowników, specjalne stanowiska do obierania warzyw i wiele innych o
Oczywiście typowe w takich wypadkach brednie. "Miałem świetny pomysł, zainwestowałem kieszonkowe i mamy biznes".
Weźmy chociaż ten budżet... 10k PLN. Przecież piec do pizzy tyle kosztuje, na 10 blach to będzie z 5-8k PLN i 10-20 Kilowat (na sam głupi piec). A kompletne wyposażenie kuchni? Będą tę pizzę robić na podłodze? Pudełka do pizzy i ulotki w kosztach inwestycji? Założenie, że już po miesiącu działalności jeśli biznes nie przyniesie zysku - to nie będzie pieniędzy na wypłatę pensji i informowanie o tym pracowników (!!), podczas gdy w pierwszych tygodniach prowadzone są promocje "50%