@zychtomasz: na upartego smacznym tłoczonym olejem/oliwą można kromkę natłuścić i zjeść ze smakiem. Margaryna jest jak pasztetowa z biedronki. Z rozpędu da się zjeść, ale lepiej nie jeść wcale, niż pakować to paskudztwo do kiszek.
Wartość odżywcza jednej z lepszych margaryn, a mianowicie margaryny Rama calssik 60%. Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego jednym z głównych składników margaryny jest woda?
@Chrok: Inny przykład Margaryna Pyszna. Zawartość tłuszczu to 25% reszta to woda! Czy chodzi o to, żeby koncentracja tłuszczy trans w jednostce produktu nie była zbyt wielka, czy też może zwykłe oszukiwanie klienta?
Komentarze (8)
najlepsze
Margaryna jest jak pasztetowa z biedronki. Z rozpędu da się zjeść, ale lepiej nie jeść wcale, niż pakować to paskudztwo do kiszek.
Dokonuje się holokaustu roślin? (╯︵╰,)