O wyborze sera słów kilka
Oscypek, Gouda, Ementaler, Roquefort – każdy rodzaj sera ma inne właściwości i inny smak. Pewnie większość z was spotkała się z sytuacją, w której ser z piekarnika stał się twardy i brązowy niczym kamień. Ten artykuł przedstawi podstawowe informacje, jakimi należy się kierować przy zakupie sera.
mudkipz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 38
Komentarze (38)
najlepsze
btw. w biedronce mają 150g mozarelli za 3,19, cena troche sugeruje jakiś wałek ale opakowanie nie zdradza jakoby to miał być produkt seropodobny. A do pizzy jest mega!
ser jasnożółty, mało dziur lub wcale, twardy, mało intensywny zapach -> ser niesmaczny
Informacja nieprawdziwa - biedronki nie dają mleka.
Nie każdy ma nadwagę i miażdżycę.
Poza tym lepszy każdy tłuszcz zwierzęcy niż roślinne mieszanki. Wystarczy zminimalizować użycie roślinnych do smażenia i na kanapki, a nagle okaże się, że jesteśmy o wiele zdrowsi, bo zwierzęce sterole wchłaniają się w ograniczony sposób, a roślinne przypalanki zatłuszczają krew masakrycznie (oczywiście są wyjątki, np. olej kokosowy jest ok).