O wyborze sera słów kilka
Oscypek, Gouda, Ementaler, Roquefort – każdy rodzaj sera ma inne właściwości i inny smak. Pewnie większość z was spotkała się z sytuacją, w której ser z piekarnika stał się twardy i brązowy niczym kamień. Ten artykuł przedstawi podstawowe informacje, jakimi należy się kierować przy zakupie sera.
mudkipz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 38
Komentarze (38)
najlepsze
a tu taka nowość:) uwielbiam ser.
a wiadomo ziemniak ziemniakowi nierówny, różne gatunki gotując je otrzymujemy różne, jeden jest twardy jeszcze a drugi już się rozpada, ktoś lubi podać puree, inny chce zrobić sałatkę, papka ziemniaczana w sałatce jakoś nie pasuje. Pan makłowicz wskazywał w swoim programie że można na etykiecie zaznaczyć do czego jest ziemniak, sałatka czy puree.
Cóż, mogę Ci polecić oscypki z Rusinowej Polany w Tatrach. Świeże, prosto z wędzarni, jeszcze ciepłe. Tam nie ma mowy o podróbie :)
Nie mówię, że tamte są złe w smaku, ale jak dla mnie jest go