Tysiące ofert, chętnych brak. Branża ma duży problem
Nawet 200 tys. osób w trakcie pandemii odeszło z pracy w gastronomii - wynika z szacunków Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej. Większość z nich zdążyła się już przebranżowić i do dawnego zawodu nie wróci. Właściciele restauracji mają w związku z tym problem z pozyskaniem nowych pracowników
Hannnah z- #
- #
- #
- 28
- Odpowiedz
Komentarze (28)
najlepsze
Sorki no ale pandemia jest, poszukajcie sobie czegoś, nie wiem no.
Ale jak to nikt nie chce wrócić???
@fryferykkompot: Dokladnie. Ludzie sie pozwalniali (albo zostali zwolnieni) bo nie bylo zyskow i nie bylo z czego placic. A ze cala branza miala podobnie to zmienili branze. I nagle zdziwienie:
-to moze byc cala wyplata na pasek a nie czesc pod stolem a na pasku najnizsza?
-to moga
@ainam102: Pamiętam jak w supermarketach "weryfikowano" w ten sposób pracowników. Zaproszenie na "dzień testowy" -