Tanie wędliny są praktycznie... bezmięsne!
Tanie wędliny są praktycznie... bezmięsne! W sklepach często kusi nas szynka za 10-15 zł. Jak to jest możliwe? Wraz z wejściem Polski do Unii Europejskiej producenci artykułów wędliniarskich otrzymali możliwość faszerowania
silverlimp z- #
- #
- #
- #
- 151
Komentarze (151)
najlepsze
Ale przede wszystkim niech nikt nie pierdzieli, że za komuny to było dobre mięso i tak zostało
Nie no, normalnie skandal! Rynek? Konsument ma decydować na podstawie informacji podanej na produkcie? Kto to widział?!
Bezmięsne wędliny kontra bezmózgowi ludzie
Tyle pojawia się wykopów traktujących o jakości jedzenia. Może czas na wykopowy bojkot podrabianych wędlin, maseł i pieczywa?
1 kg kiełbasy wieprzowo-wołowej 20zł. Kiełbasa pachnie wędzarnią i ma prawdziwy flak który można zjeść. Jak ją zostawię w lodówce to wysycha i nic z niej nie wypływa. Ma tylko kilka rodzajów wędlin szynka, boczek (och ten boczuś nawet ubrudzi ech sadzą), dwa rodzaje kiełbaski, schabik, kaszanka i pasztet. A nie
kiedyś mięso było prawdziwe i go nie brakowało, teraz jest sztuczne i odświeżane (bo jest go nadmiar).
Słodki żywot w niewiedzy właśnie został zburzony...