Niski poziom witaminy D zwiększa ryzyko zgonu na COVID-19
Niskie stężenie witaminy D, w szczególności znikoma obecność kalcyfediolu w organizmie zainfekowanej koronawirusem osoby, zwiększa ryzyko wystąpienia zgonu wskutek COVID-19, wynika z badania naukowców z Meksyku. Substancja ta jest jednym z metabolitów witaminy D3.
regiony z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 217
Komentarze (217)
najlepsze
http://emag.medicalexpo.com/vitamin-c-vitamin-d-and-zinc-to-help-fight-covid-19/
https://www.alablaboratoria.pl/badanie/8159/witamina_d3_1_25_oh_2d3_o87_ (cena 217zł)
https://www.alablaboratoria.pl/badanie/8154/witamina_25_oh_d_total_o91_ (cena 82zł)
Może ktoś wyjaśnić laikowi na czym polegają różnice w tych badaniach?