Zrobiłem kiedyś sorbet miodowo-piwny + odrobina soku z cytryny. Pycha! Jest o tyle dobry, że piwo w tym sorbecie nie pozwoli na szybkie zamarznięcie całości w jedną kostkę lodu, o co obawia się autor wykopu. W ogóle do każdego roztworu przed zamrażaniem sorbetów powinno się dodawać odrobinę alkoholu (likier lub rum).
@trb: próbowałem najpierw oczywiście, teoretycznie byłoby czytelniej, ale mimo prób zmieniania wszelkich odległości pomiędzy literkami było po prostu brzydko i wcale nie było czytelniej. ;)
mimo że wcześniej nad czymś takim myślałem, to jednak poczułem się zobowiązany napisać, że jesteś pierwszym użytkownikiem, który tak zrobił. ;)
Komentarze (15)
najlepsze
Sorbety z innych owoców też niczego sobie;)
Dziękuję za wzmiankę o mnie :*
mimo że wcześniej nad czymś takim myślałem, to jednak poczułem się zobowiązany napisać, że jesteś pierwszym użytkownikiem, który tak zrobił. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=oFI4OrCDKS0
filmy z tej serii nieraz były na Wykopie