Niepokojące wyniki kontroli: Prawie 1/3 pieczywa z błędnymi oznaczeniami
Prawie jedna trzecia pieczywa skontrolowanego przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych ma oznaczenia, które wprowadzają klientów w błąd. Takie są wyniki kontroli przeprowadzonej przez inspekcję w 157 piekarniach - dowiedział się reporter RMF FM Krzysztof Zasada.
Szewczenko z- #
- #
- #
- #
- #
- 9
Komentarze (9)
najlepsze
1. Chleb domowy - taki który można jeść w domu.
2. Chleb razowy - taki który kupisz raz i już więcej go nie będziesz chciał
3. Chleb maślany - najlepiej smakuje z masłem (bo margarynę już ma)
4. Chleb tradycyjny - utrzymuje tradycję rodzinną producenta - czyli oszukiwanie klientów
Przepis na chleb:
(wychodzi z tego 3 keksówki)
0,5kg mąki pszennej
0,5 kg mąki orkiszowej
0,5 kg mąki żytniej
(ja sobie mieszam mąkę jaką aktualnie chcę i robię różne wersje)
1 szkl siemienia lnianego
1 szkl pestek słonecznika, dyni itp...
1 szkl otrąb (pszennych, orkiszowych, jakich się chce)
ew. żurawina, suszona śliwka
7 szkl ciepłej wody
3 łyżki
Przypominam o tym co wielu zapomniało - jesteśmy posowiecką republiką i stary komunistyczny beton nadal zasiada na stołkach, z których