Puszyste ciasto śliwkowe pod bezową pierzynką - Szybki i łatwy przepis :)
Niezwykłe ciasto ze śliwkami pod bezową pierzynką z kroplami rosy. Wadą tego ciasta jest to, że szybko znika ze stołu :) Polecam wypróbowanie tego niezwykłego ciasta.
KrolOkon z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 1
- Odpowiedz
Komentarze (1)
najlepsze
Ciasto:
– 600 g śliwek
– 8 żółtek jaj
– 110g mąki
– 100g cukru
– 50ml ciepłej wody
– 30g mąki ziemniaczanej
– 10g olej roślinny
– 8g cukier waniliowy
– 5g proszku do pieczenia
Beza:
– 6 białek (ok 140g)
– 140g cukru
– 30g mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy pestki, odkładamy.
Do miksera wlewamy żółtka, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy