Browary dodają do piwa żółć bydlęcą zamiast chmielu
"Drogim składnikiem jest chmiel, który daje goryczkę, ale zamiast niego można dodać sproszkowaną żółć bydlęcą, która też nadaje gorzki smak i żółty kolor"
![dafunk](https://wykop.pl/cdn/c3397992/dafunk_02d9fb113c,q52.jpg)
- #
- #
- 132
"Drogim składnikiem jest chmiel, który daje goryczkę, ale zamiast niego można dodać sproszkowaną żółć bydlęcą, która też nadaje gorzki smak i żółty kolor"
Komentarze (132)
najlepsze
Skoro inspektorzy są państwowi i robią oficjalne kontrole, to czemu gazeta nie pisze kogo ukarali?
"Skontrolowane piwo miało albo za niską albo za wysoką zawartość alkoholu (...). To wyjaśnia, dlatego czasem pijąc piwo, czujemy że jest ono zbyt słabe, bądź zbyt mocne"
Zupełnie jak zgodni naukowcy. Martwy lub nie.
Polecam Ciechana, zawsze smakuje tak samo i nigdy nie ma po nim kaca , niezależnie czy wypijesz 2 czy 6.
Ależ jest taki fajny browar Jabłonowo, który specjalnie dla ciebie robi super ekstra mocny full strong 10% alk. Próbowałeś?
Polecam zajrzeć do źródła (dodałem do powiązanych). Nic o żółci tu nie ma:
http://www.ijhar-s.gov.pl/news/items/komunikat-ijhars.360.html
PS:Wiem,cool story.
http://www.fakt.pl/Co-czwarte-piwo-jest-trefne-,artykuly,83678,1.html
I co, nagle arty z Faktu są dla was wiarygodne???
*kumeli- (chmiel, z jęz. turkijskiego);
— ludy turkijskie to mam nadzieję, że wiesz które
np. tutaj
http://chmiellubuski.pl/
"Pradawni mieszkańcy wybrzeża Morza Kaspijskiego i Czarnego już kilka tysięcy lat temu stosowali chmiel do konserwowania i polepszania smaku piwa. Początkowo zbierali oni szyszki chmielu rosnącego w lasach, potem roślinę tę udomowili. Od nich zwyczaj produkcji piwa chmielowego przejęli
Boimy się islamu, a tu chińczyki chyłkiem i podstępnie pozbawiają nas najcenniejszych tradycji i tożsamości kulturowej :)
no ale przecież, jak sam piszesz, nie w samotności, tylko z wykopem:)