Jestem kawalerem i bardzo podobają mi się takie tanie i smaczne przepisy więc wykop :) Jednak mam pytanie: da to się zrobić z piwa i czipsów? Nadmienię że akcesoriów kuchennych mam otwieracz i popielniczkę
@pan_naturalny: Wsyp chipsy do popielniczki. Przy pomocy otwieracza pokrusz je na grysik. Ustaw popielniczkę na ogniu (może być zapalniczka!) i dolej piwo. Gotuj przez pięć minut. Staropolska polewka piwna w wersji fusion gotowa! Smacznego!
A mnie się bardzo przydają takie wykopowe przepisy, gdyż nie zawsze mam czas szperać w necie na stronach o kucharzeniu, a tak codziennie jestem na wykopie - trach i jakby nie patrzeć mam super wypasiony pomysł na obiad ;]
Usunęła konto, bo domyśliła się, że nienasyceni wykopowicze, przez wyrażenia takie, jak: "Ania, 21 lat" "stawiałam już jako mała dziewczynka" "uwielbiam eksperymentować" "2 piersi" będą mieli ślinotok, ale z innego powodu.
A po co kombinować skoro kurczak nie wymaga prawie żadnej pracy ? Polecam to:
Całego kurczaka ze sklepu płuczemy, solimy i nacieramy troche czosnkiem i heja na noc do miski i do lodówki.
Na drugi dzień pół szklanki wody do brytwanki na to kładziemy kuraka i do piekarnika na 180-200 st. Po 45 polej go przy pomocy łyżki tym co się z niego do brytwanki wytopiło. I tak już co 15 minut.
@LaTuaOmbra: Ostatnio na Trwam widziałem program kulinarny w którym podobnie kurczaka potraktowali. Tylko zalali go jakimś bulionem i dorzucili ziemniaki ;]
Ciekawy przepis. A tak w ogóle to kurczak smażący się na patelni (ten na dole) wygląda jak ten dzik - Pumba - chyba muszę być bardzo zmęczona, skoro takie skojarzenia mam albo bardzo głodna :D
Uwielbiam faszerowane piersi z kurczaka, ale nie pieczarkami a fetą i suszonymi pomidorami... Zresztą piersi można nafaszerować czym tylko się zapragnie ;)
Smażenie na maśle jest niezbyt zdrowe - dlatego też lepiej na patelni rozgrzać olej, a potem wrzucić trochę masła. Ma to związek z temperaturami rozkładu tych substancji. Masło (tłuszcze), rozkładając się w wysokich temperaturach "dymią" - powstaje wtedy rakotwórcza akroleina.
@maakaroon: To co się przypala w maśle w pierwszej kolejności to zanieczyszczenia z białka. Do smażenia masło nadaje się doskonale, ale należy je wcześniej sklarować!
Komentarze (37)
najlepsze
Z kota robi się kisiel i ciastka.
Kolejne wypociny kogoś z karachana. A jak wejdzie na główną to podmienią treść na pokazywarce.
Zakop.
[ http://www.wykop.pl/ramka/442991/zdrowe-pieczywo-domowy-chlebek/ ]
Komentarz usunięty przez moderatora
Usunęła konto, bo domyśliła się, że nienasyceni wykopowicze, przez wyrażenia takie, jak: "Ania, 21 lat" "stawiałam już jako mała dziewczynka" "uwielbiam eksperymentować" "2 piersi" będą mieli ślinotok, ale z innego powodu.
Całego kurczaka ze sklepu płuczemy, solimy i nacieramy troche czosnkiem i heja na noc do miski i do lodówki.
Na drugi dzień pół szklanki wody do brytwanki na to kładziemy kuraka i do piekarnika na 180-200 st. Po 45 polej go przy pomocy łyżki tym co się z niego do brytwanki wytopiło. I tak już co 15 minut.
Smażenie na maśle jest niezbyt zdrowe - dlatego też lepiej na patelni rozgrzać olej, a potem wrzucić trochę masła. Ma to związek z temperaturami rozkładu tych substancji. Masło (tłuszcze), rozkładając się w wysokich temperaturach "dymią" - powstaje wtedy rakotwórcza akroleina.
- http://www.mojegotowanie.pl/przepisy_uzytkownikow
- http://www.smaczny.pl/art,forum_smacznypl_ma_juz_2000_uzytkownikow
- http://smaker.pl/forum/watek/najlepsze-przepisy-uzytkownikow-smakera-z-ktorych-korzystam,1091375,,,,,,,0p
Tam mozesz wrzucac do woli.