Blisko połowa mięsa drobiowego i jaj zakażonych Salomonellą w Europie...
![Blisko połowa mięsa drobiowego i jaj zakażonych Salomonellą w Europie...](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_KlQnrJ3Ww1v2YpAmeO8aPbi4fBI75YgX,w300h194.jpg)
W 2016 r. w systemie RASFF zarejestrowano 51 przypadków bakterii Salmonella znalezionych na polskich produktach, co stanowiło 44,7% wszystkich zgłoszeń dotyczących skażenia mięsa drobiowego i jaj w całej UE. W 2015 r. w systemie RASFF było „tylko” 29 zgłoszeń dotyczących żywności Polski.
![jerzy-jurczynski](https://wykop.pl/cdn/c3397992/jerzy-jurczynski_46KDunGsYP,q52.jpg)
- #
- #
- 3
Komentarze (3)
najlepsze
@ryba_twojej_mieczty: Jak na skorupce jest jakaś bakteria to przy rozbijaniu może przejść do żółtka i białka.
Kiedyś ludzie jedli dużo surowych jajek bez wyparzania i nie chorowali (Przynajmniej nie znam kogoś kto przez jajko by trafił do szpitala).