To chyba odpowiedź na to: http://natemat.pl/59021,14-letni-hamburger-z-mcdonalda-wyglada-prawie-jak-nowy Mniejsza ilość pleśni w burgerach z sieciówek świadczy wyłącznie o lepszych warunkach sanitarnych podczas przygotowywania posiłków niż w domu, co nie znaczy, że dom to środowisko złeee. Po prostu: żarcie powinno przygotowywać się w warunkach bez przesady sterylnych ale powinno być zjedzone jak najszybciej a jeśli przechowywane dłużej, to w odpowiednich warunkach temperaturowych, lub obrobione termicznie. Nie wiem co miało być konkluzją tego odcinka ale wnioski
Komentarze (5)
najlepsze
Mniejsza ilość pleśni w burgerach z sieciówek świadczy wyłącznie o lepszych warunkach sanitarnych podczas przygotowywania posiłków niż w domu, co nie znaczy, że dom to środowisko złeee. Po prostu: żarcie powinno przygotowywać się w warunkach bez przesady sterylnych ale powinno być zjedzone jak najszybciej a jeśli przechowywane dłużej, to w odpowiednich warunkach temperaturowych, lub obrobione termicznie.
Nie wiem co miało być konkluzją tego odcinka ale wnioski