@deixkivi: tylko tych zawierających margarynę (utwardzone tłuszcze roślinne).
Np w USA niedawno całkowicie zakazali sprzedaży produktów do których dodana była margaryna i jakoś sklepy nie są puste.
U nas zresztą też można bez większych problemów kupić jedzenie nie zawierające margaryny -tylko że jest droższe. Przykładowo nie musisz jeść masła orzechowego felix które jest w rzeczywistości tanią margaryną z dodatkiem orzeszków możesz zamiast niego jeść masło orzechowe z lidla które jest zrobione w całości z
@orkako: Jeszcze trochę i się okaże, że najlepiej to się zabić. Żarcie chemiczne, gleba zatruta, woda zatruta, powietrze zatrute, promienie słoneczne zabijają, a ich brak doprowadza do depresji itp. itd.
@kuzyn123: Tak samo hodujesz rośliny na skażonej glebie. Nic już na tym świecie nie jest zdrowe i nie ma co robić histerii o to. Wiadomo, że najlepiej ograniczyć śmieci, ale i tak one dostaną się do twojego organizmu inną drogą. Własny chleb? A mąka i inne składniki to skąd są i czy aby na pewno w tej mące nie ma odpadów? #!$%@? i tyle.
czy jest tu ktos kto zna sie na zywnosci? dla czego tluszcze roslinne sa dodawane do praktycznie wszystkiego, co to daje i dla czego nie mozna bez tego ew. kompletnie bez tluszczow (roznych) produkowac pozywienia?
@bmxr3asY: same tłuszcze roślinne nie są niezdrowe, można je dodawać bez obaw o zdrowie - ale tam mowa o margarynie czyli utwardzonych tłuszczach roślinnych.
To właśnie proces zamiany oleju w margarynę powoduje się tłuszcz staje się bardzo niezdrowy.
@moon_bluebird: niektórzy to jeszcze tkwią w zamierzchłych mitach powielanych i utrwalanych przez konowałów zwanych lekarzami, dietetyków i lobby farmaceutyczne. Kiedy widzę te argumenty z cholesterolem to mnie krew zalewa. Mam wtedy pewność, że takie zacofanie reprezentują ludzie starej daty lub ogłupieni fit, wege oszołomi. Do której grupy się zaliczasz? I powiedz no, skoro takie mądrości tu wypisujesz, na czym opierasz te tezy o cholesterolu, jaką masz wiedzę? Wiesz cokolwiek o
@JayJay12: Wiele przetworzonych produktów jest naprawdę smacznych, wyglądają apetycznie i ładnie pachną. Ludziom to może smakować, niektórzy wręcz szukają takich produktów. Ale jak zobaczysz na skład, to ciężko tam doszukać się czegokolwiek naturalnego. Często produkt na półce składa się praktycznie w całości z innych półproduktów które powstały w wyniku obróbki spożywczo-chemicznej. Do tego dodają różnego rodzaju utwardzacze, stabilizatory smaku, wzmacniacze aromatu i ludzie się cieszą jakie to smaczne. Ale że
W Szkocji jest bar który serwuje batony mars smażone na głębokim oleju ot , ciekawostka.
@Fragles75: No, byłem w takim barze ale nie odważyłem się tego zjeść. My w nocy na gastro fazie wpieprzamy kebaby a oni marsy smażone na głębokim oleju. Generalnie to nawet ciężko mi wyobrazić sobie, jak to smakuje ;)
Komentarze (299)
najlepsze
Np w USA niedawno całkowicie zakazali sprzedaży produktów do których dodana była margaryna i jakoś sklepy nie są puste.
U nas zresztą też można bez większych problemów kupić jedzenie nie zawierające margaryny -tylko że jest droższe.
Przykładowo nie musisz jeść masła orzechowego felix które jest w rzeczywistości tanią margaryną z dodatkiem orzeszków możesz zamiast niego jeść masło orzechowe z lidla które jest zrobione w całości z
To właśnie proces zamiany oleju w margarynę powoduje się tłuszcz staje się bardzo niezdrowy.
źródło: comment_TcsPgdbhygfuBANki8j4yNXiq6PQ4CzU.jpg
Pobierzźródło: comment_lUqzhjSK2xrAR1uihy4vaueHnxjEfTay.jpg
Pobierzźródło: comment_mWeO3T1AdymKFs1fkRkClTstR30Z6gr5.jpg
PobierzLudziom to może smakować, niektórzy wręcz szukają takich produktów. Ale jak zobaczysz na skład, to ciężko tam doszukać się czegokolwiek naturalnego. Często produkt na półce składa się praktycznie w całości z innych półproduktów które powstały w wyniku obróbki spożywczo-chemicznej. Do tego dodają różnego rodzaju utwardzacze, stabilizatory smaku, wzmacniacze aromatu i ludzie się cieszą jakie to smaczne. Ale że
źródło: comment_cKIRkdU8xKmM1Nac8FUd14jHIU77HlMA.jpg
Pobierz@Fragles75: No, byłem w takim barze ale nie odważyłem się tego zjeść. My w nocy na gastro fazie wpieprzamy kebaby a oni marsy smażone na głębokim oleju. Generalnie to nawet ciężko mi wyobrazić sobie, jak to smakuje ;)