Obszerna opinia użytkownika płyty Solgaz
Plusy i minusy opisane przez kogoś kto kupił i używał płytę Solgaz GPC-3. Zwrócił uwagę na kilka ciekawych szczegółów. Zero dyskusji o certyfikatach.
robert919 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 373
- Odpowiedz
Plusy i minusy opisane przez kogoś kto kupił i używał płytę Solgaz GPC-3. Zwrócił uwagę na kilka ciekawych szczegółów. Zero dyskusji o certyfikatach.
robert919 z
Komentarze (373)
najlepsze
Powolne nagrzewanie - zgadza się
Powolne stygnięcie - zgadza się
Czyszczenie - bez szału, bez różnic względem elektrycznych szklanych
@piepsze: bo Biel mu kazał na pw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
http://www.wykop.pl/wpis/13552543/http-www-elektroda-pl-rtvforum-topic3062495-html-e/
Na elektrodzie prowadzili szeptankę marketingową z ukrytych kont, ale są tam też serwisanci kuchenek gazowych, więc "nie jest im po drodze z tym miejscem". ( ͡° ͜ʖ ͡°) Brawo dla użytkowników wykop.
Spam na elektroda.pl
Solgaz: nikt nie powiedział że to nasze ( ͡° ʖ
Rozwiazania pod tytułem kubki i zapalniczki XD
Czy Ty uważasz Mirków za idiotów?
a jednak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Używam tej płyty od prawie 3 lat - porażka! Posiadam płytę 3 palnikową SOLGAZU. Skuszony estetycznym wyglądem i znakomitym pomysłem "uwięzienia ognia pod szkłem" zakupiłem ten wynalazek. Do tej pory używałem klasycznych palników których największą wadą było mozolne czyszczenie. Szkło z SOLGAZU miało to zmienić. Niestety nic bardziej mylnego! Szyba brudzi się tak często i tak uciążliwie, że należy ją czyścić kilka razy dziennie, aby nie musieć się wstydzić przed gośćmi! Cała szyba rozgrzewa się i wszystko co nam wykipi, wypryśnie czy spadnie z łyżki momentalnie się przypala i przywiera do szkła. Czyszczenie to koszmar, używaliśmy różnych środków i zawsze zajmuje to mnóstwo czasu aby ją doczyścić - ale i tak efekt jest niezadowalający bo po każdym razie pozostają niemożliwe do wyczyszczenia wżery czy przebarwienia- niby niewielkie, ale po 3 latach się nazbierało i wygląda paskudnie!
SOLGAZ musiał którędyś wypuścić spaliny, być może nawet jedynym wyjściem było puszczenie ich pod szybą. Doskonale wiedzieli, że to spowoduje rozgrzewanie się szyby w miejscach gdzie nie powinna - wymyślili więc, że nazwą te kanały "darmowymi polami grzewczymi" i zamienią wadę w zaletę. Oczywiście podgrzewanie czegokolwiek na tych polach jest porażką, bo nie mieści się na nich żaden, nawet najmniejszy garnek czy rondel! Można tam sobie co najwyżej postawić kubek!
Druga