Jak ostrzyć noże - poradnik mojego autorstwa
Doskonale wiem, że Ameryki nie odkrywam, dzielę się jedynie swoimi doświadczeniami zdobytymi w czasie ostrzenia noży w przeciągu ostatnich 4 lat. Wciąz uważam, że niewiele potrafię i ciągle się uczę, dlatego liczę się z konstruktywna krytyką.
A.....l z- #
- #
- #
- 172
- Odpowiedz
Komentarze (172)
najlepsze
Tylko że to nie jest ostrzałka do noży kuchennych, tylko ostrzałka turystyczna i ma kąt prawdopodobnie 25 stopni, a to do kuchenniaków zdecydowanie za dużo. Szybciej i lepiej byś naostrzył na czymś typu lansky turnbox.
a poza tym, gdzie będę trzymał te wszystkie graty? a taki kieszonkowy leży w szufladzie ze sztućcami i jest zawsze pod ręką
1. Jak najlepiej ostrzyć noże o mocno zniszczonych ostrzach (wyszczerbione)?
2. Jak ostrzyć noże z krzywizną ostrza?
3. Czy warto inwestować w jakieś ostrzałki diamentowe?
Możesz też wyprowadzić nowe krawędzie tnące, ale to już wyższa szkoła jazdy.
Komentarz usunięty przez moderatora
Bóg zapłać! ;)
Bardzo proszę: https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-1000-3000-Dual-Whetstone-Kitchen-Knife-Grit-Sharpener-Sharpening-Water-Stone/32574381632.html?spm=2114.13010608.0.0.u7bqnX