A ja proponuje podatek od bycia urzędnikiem 20%, bycie urzędnikiem i wymyślanie głupich podatków 50%, bycie ministrem i wymyślanie nowych podatków 90% podatku
@jozwa-maryn: ja bym się nie pier... w tańcu i podatek od podatku - tak aby podatek był opodatkowany podatkiem od podatku bo niby dlaczego mamy płacic podatek za kupno chleba, a podatku za podatek od chleba już nie (。◕‿‿◕。)
@etatowy-szyderca: witaj bracie w klubie, ja za taki comment zgarnąłem 80 minusów, nie wiedziałem że wykopki są teraz przychyli partiokracji POPiSu :
"I by pomyśleć , że świat tych #!$%@?ów z Wiejskiej ogranicza się do Warszafki, garnitur i luksusowe audi pod domem w Łomiankach, nikt z nich nie myśli o tym ? "
@Ezoman: Ja tam nie ufam słodzikom- wolę zeżreć cukier (który w odpowiednich ilościach jest niezbędny do funkcjonowania tak btw). To samo z glutenem i innymi dziwnymi wymysłami ludzi którzy mają obsesję na punkcie zdrowej żywności- za kilka lat się okaże że Aspartam to syf, a gluten jest potrzebny do zdrowego funkcjonowania czegoś tam- na tej samej zasadzie ludzie gadali że masło jest be, a margaryna to cud, miód i orzeszki- po
Lepiej wprowadzić podatek od syropu glikozowo fruktozowego ( z amerykańskiej kukurydzy genetycznie modyfikowanej) i od samej fruktozy. Sacharozę z polskich buraków można zostawić w spokoju, bo najmniej szkodliwa :)
( z amerykańskiej kukurydzy genetycznie modyfikowanej)
@KonstantyJanZahorowski: zapewniam cię, iż syrop glukozowo-fruktozowy z kukurydzy normalnej nie różni się niczym od tego z kukurydzy genetycznie modyfikowanej - no, może łatwiej i taniej go pozyskać, ale chemicznie to dokładnie ta sama substancja.
@svenHan: Gdzie się śpieszysz? Opodatkują po kolei dobra luksusowe (wszystko co nie jest chlebem), firmy się wyniosą, a te które zostaną znacjonalizują i potem będą kartki.
Niewątpliwie najsłynniejszym hasłem reklamowym międzywojennej Polski był slogan wymyślony przez Melchiora Wańkowicza: Cukier krzepi. Zarazem z cukrem w Drugiej Rzeczpospolitej cały czas były jakieś kłopoty...
@krzysiekciekawy: Tak, czytałem o tym. Na rynek krajowy była #!$%@? zajebista akcyza, podczas gdy ten sam cukier sprzedawaliśmy za ułamek wartości za granicę...
Komentarze (111)
najlepsze
Gdzie te wszystkie wykopki co się podniecały zwycięstwie PISu te parę miesięcy temu? Już was swędzą kukle ? :D
"I by pomyśleć , że świat tych #!$%@?ów z Wiejskiej ogranicza się do Warszafki, garnitur i luksusowe audi pod domem w Łomiankach, nikt z nich nie myśli o tym ? "
To samo z glutenem i innymi dziwnymi wymysłami ludzi którzy mają obsesję na punkcie zdrowej żywności- za kilka lat się okaże że Aspartam to syf, a gluten jest potrzebny do zdrowego funkcjonowania czegoś tam- na tej samej zasadzie ludzie gadali że masło jest be, a margaryna to cud, miód i orzeszki- po
źródło: comment_h93xK1fmZcNq2lf5vGU4Te1P6borXJiP.jpg
Pobierz@KonstantyJanZahorowski: zapewniam cię, iż syrop glukozowo-fruktozowy z kukurydzy normalnej nie różni się niczym od tego z kukurydzy genetycznie modyfikowanej - no, może łatwiej i taniej go pozyskać, ale chemicznie to dokładnie ta sama substancja.
22. Pamiętam wtedy jak wszyscy mówili, że nie będzie kakao za kilka lat, a jedyne co, to cena się podniosła jak ze wszystkim.
źródło: comment_3iohQLxCI2rsqsQClFEgwGzwAf4vQZve.jpg
Pobierz@krzysiekciekawy: Ponieważ cukier był wtedy państwowy.