Branża cukrowa płaciła naukowcom za fałszowanie badań o żywności
Branża cukrowa zapłaciła naukowcom w latach 60. za zatajenie związku pomiędzy cukrem a chorobami serca i obarczenie winą tłuszcze nasycone, wynika z upublicznionych niedawno dokumentów.
Puls_Biznesu z- #
- #
- #
- #
- 105
Komentarze (105)
najlepsze
@bartja:
Widzę, że rodzi się kolejny demon wg. domorosłych badaczy etykiet - zajmie zaszczytne miejsce obok żółci bydlęcej i glutenu-mordercy.
Pewnie, że nadal wpływa. Przecież tu chodzi o wielką kasę.
Przekręt nadal funkcjonuje, bo chociaż publicznie mówi się o szkodliwości cukru, to niezmiennie opracowuje się nowe receptury napojów i produktów spożywczych z coraz większą jego zawartością (film w powiązanych, 06:20).
Ludzie myślą, że potentaci np. w branży spożywczej dbają o zdrowie Konsumentów.
Dobre sobie.....( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież ten tekst musieli napisać jacyś negacjoniści! Idę o zakład, że prace owych naukowców przeszły przez peer-review i definitywnie istniał konsensus naukowców odnośnie tego, że to tłuszcze są najgorszym złem! :D
gdzie tak napisałem?
serio tak się pocieszasz? że wszędzie jest tak beznadziejnie jak u ciebie, a jeśli nie jest to jednak jest, tylko jesteś jedynym który o tym wie?
smutne. ja bym w takiej sytuacji zmienił miejsce pracy.
TAK DZIAŁA .... SOCJALIZM.
Hurr durr na prawdziwym wolnym rynku było by 3248923740 niezależnych odpornych na korupcje badaczy.
Jakby jakiś badacz podawał fałszywe wyniki to by stracił klientów i zbankrutował.