W taki sposób można zrobić lubelskie cebularze. Farsz składa się z podsmażonej na maśle dość grubo pokrojonej cebuli. Cebulę wykłada się na placki, smaruje śmietaną i posypuje makiem. Zamiast masła, do ciasta można dodać tyle samo łyżek oleju.
Jedna z moich ulubionych przekąsek, z tym że jak widzę wymyśliłaś wersję dla leniwych.
W wersji oryginalnej ciasto trzeba rozwałkować, pociąć na małe kawałki i zawinąć nimi nadzienie tak aby nie wystawało (czyli tak jak do pasztecików). Wtedy na jedną blachę mieści się około 15 sztuk.
Będę musiał spróbować jak wyjdzie z nadzieniem na wierzchu. Bo było by z tym dużo mniej roboty.
Komentarze (3)
najlepsze
W wersji oryginalnej ciasto trzeba rozwałkować, pociąć na małe kawałki i zawinąć nimi nadzienie tak aby nie wystawało (czyli tak jak do pasztecików). Wtedy na jedną blachę mieści się około 15 sztuk.
Będę musiał spróbować jak wyjdzie z nadzieniem na wierzchu. Bo było by z tym dużo mniej roboty.