Zdrowie z beczki - warto docenić kapustę kiszoną
Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca. Zalety kapusty kiszonej dostrzegł już Hipokrates. Dziś kupując ją w sklepie wybierajmy tę sprzedawaną z beczki - zachowuje najwięcej cennych dla zdrowia składników.
S.....r z- #
- #
- #
- #
- 91
Komentarze (91)
najlepsze
Twoje cyce wzięły się chyba z innych składników kebaba niż kapusta ;]
Tylko kiszone.
"Tadeusz Szynkiewicz · Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Witam
Jestem technologiem żywności i jak czytam takie bzdury na waszej stronie to po prostu włosy stają mi dęba.
Oczywiście kwaszenie i kiszenie oznacza ten sam proces,żaden producent nie stosuje do produkcji octu i cukru to jest dyshonor dla takich producentów gdyby ktoś powiedział,że w jego kapuście kwaszonej-kiszonej wyczuwa ocet.
Jeśli ktoś parę klas skończył to wie
Z otwartej beczki jest zwłaszcza polecana podczas zakupów w dużych marketach gdyż zawiera dodatkowe cenne dla zdrowia składniki:
- to co spadło menelowi z łap i ubrania jak grzebał drewnianymi szczypcami (albo łapami) w beczce
- smarknięcie nieletniego żula, który się założył z kolegami, że napluje w sklepie do otwartej beczki z kapustą
- wszelki
@Stivo75:
Kapuste nazwa zepsuta, ale juz chleba zytniego nie.
Że niby jak to robi? Z czego oczyszcza? Z wolnych rodników? Działania antyoksydacyjnego nie nazywałbym "oczyszczaniem".
Ludzie na siłę wymyślają jakieś oczyszczanie. Kpusta kiszona jest super bo jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnej witaminy C. Dzięki niej dziesiątki pokoleń ludzi przeżyły zimę w czasach gdy na przednówku umierało się z głodu. Umierali głównie ci, którym kapusty zabrakło.