Tak oszukują na serze! Dodają gumę!
![Tak oszukują na serze! Dodają gumę!](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_9XT2fByRwASxUAgnbZ87jX1HlTpPrOxo,w300h194.jpg)
Żółty ser gości w kuchni większości z nas. Z pokrojonego w plasterki szybko zrobimy kanapkę, a utarty dodajemy do zapiekanek czy innych potraw. Ale czy zawsze to, co kupujemy, jest naprawdę serem? Nie daj się oszukać.
- #
- #
- #
- 106
Komentarze (106)
najlepsze
Oczywiście osobną sprawą jest chęć producentów do nadawania swoim produktom atrakcyjniejszej barwy. Moim zdaniem ludzie preferują bardziej żółtawą barwę masła
To nie były soki a napoje.
Nie popadajmy w paranoję. Do serów dodawane są naturalne barwniki z grupy karotenoidów. Te same znajdziesz też w maśle.
raz, ze tytuł to niezła maniulacja- guma guar to nie jest zadna sztuczna trucizna (jak to stara sie zaugerowac autor), tylko naturalny środek spożywczy pozyskiwany z nasion bobowatych slużacy do zagęszczania produktów spozywczych, stosowany bardzo czesto.
dwa to artykuł-przecież to same oczywistosci. człowiek z odrobią mózgu wie to od dawna, żeby czytać etykiety i sprawdzać nazwy.
Toż to sie nie nadaje na wykop.
Jeśłi natomiast kupujesz wyrób seropodobny to sie nie dziw, ze tam jest guma guar, albo przynajmniej nie próbuj wmawiac, jak autor tego wykopu, ze to jakas trucizna.
Tytuł wykopu jest mylący, bo wyraźnie sugeruje, ze ta guma jest w serze, co jest nieprawdą.
@nunu85: Własnie:
- stosowny ZA często
- stosowany nie tam gdzie się go spodziewasz
Kupując ser - płacę za ser i chcę SERA, a nie produktu z nasion bobowatych.... ser jest z mleka i taki chcę kupować. Skoro sklep w etykiecie pisze SER - to ma mi sprzedać SER a nie coś seropodobne.
Jest pyszny z kawą zbożową. Szkoda, że sery mają tyle tłuszczu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_RTcdptRJHuYplvTPJSNUviapa2iN632i.jpg
PobierzI jeszcze propos stwierdzenia "Żółty ser podróbka przy bliższym kontakcie daje się łatwo
Ta "porada" chyba się nie sprawdzi w przypadku serów długo dojrzewających...
Ekhem. Cheddar?
To taki starszy typ, jeszcze się go czasem spotyka, ale teraz większość już jest cyfrowa.