Nigdy nie jadłem w McDonalds, czy to był przerobiony bar mleczny bo zastanawiają mnie te 2 płytki na posadzce innego koloru, MD by takiej fuszerki nie zrobił.
Od kiedy w MC wprowadzili (jakieś pół roku, rok temu?) tą "nową kuchnię", gdzie wszystkie składniki są w podgrzewaczach-szufladkach i kanapki są składane na bieżąco z tych pół-produków - to nie ma sensu tego jeść. Ten podgrzewany kotlet smakuje jak mielony karton z tłuszczem, i teraz już serek się nie roztapia od ciepłych składników... Po prostu syntetyczne odgrzewane coś, poskładane z pół-letnich składników...
@hrumque: Pytam bo to intrygujące. ;) Słyszałem o "nowym systemie" kuchni McD, w którym faktycznie wołowina będzie z podgrzewaczy. Nie sądziłem, że te zmiany przyjdą tak szybko. Popytam gdzie trzeba i się dowiem czy tam już to powprowadzali i jak to faktycznie wygląda.
@mokasynos: wtedy było bardziej szkodliwe niż obecnie. Smażone w tłuszczu zwierzęcym i nawet olej nie był sprawdzany specjalnym urządzeniem czy już trzeba go wymienić. Wymieniało się go wtedy po prostu "na oko" ;)
@masta_blasta: Dokładnie, dopiero w pracy jeżdżącej poznaje się prawdziwy kunszt, klimat i plusy jedzenia Fast Foodów. Maki, Kejefy, Turki, Chińczyki, nigdy nie miałem tak zróżnicowanej kuchni
Komentarze (141)
najlepsze
A ten, co stoi za panem w skórzanej kurtce chyba sobie popija na odwagę przed starciem z głodnym tłumem klientów ;)
i kto umarł ?
Wtedy frytki smażono w tłuszczu zwierzęcym... Ta chemia w której smażą teraz na pewno tak szybko nie powoduje miażdżycy.
Zresztą Mc świadomie nie zabija swoich klientów. W końcu im dużej będą żyli tym więcej kasy zostawią.
Słownictwo też miał piękne
http://www.youtube.com/watch?v=MGSkv84CqGc
źródło: comment_Tg8GBOa1CBerrPkytabi4qlYbaqRZ667.jpg
Pobierzźródło: comment_LaHWxG6nXvLx1cQzjArAskDB8k3NTqs5.jpg
Pobierz