No i? Żywność zasycha, zwłaszcza ta podawana na ciepło... Zresztą znalazłem jakoś 2 lata temu mój plecak z czasów szkolnych a w środku kanapkę z kiełbasą, po ponad dekadzie wyglądała podobnie.
@Marc1n81: A czy ktoś w ogóle przeanalizował czemu tak się dzieje? Czy tylko hurr durr "Paczcie jak wygląda hamburger z maca po 14 latach?!?!?!" Oni chyba wszystko mają mrożone i tak.
@ciacheo: Co wcale nie będzie niezgodne z prawdą... No może nie to o czym myślisz, ale po śmierci ciała ludzi obecnie dużo wolniej gniją niż kiedyś. Czytałem o tym artykuł i zwróciłem na to uwagę choćby po komentarzach bliskich ofiar katastrofy smoleńskiej. Chodziło o ciała ofiar pozamienianych w trumnach. Po ponad 2 latach od pogrzebu, przy ekshumacji ciała były podobno w doskonałym stanie. To ma być skutek spożywania dużej ilości konserwantów
Czemu niby hamburgery z maca są niezdrowe? Czym się różnią od tych hamburgerów z budy na mieście? W mc donaldach dbają bardziej o jakość tego mięsa, ciągle jakieś kontrole, przepisy..
Dokładnie. Schudłem już dobre parę kilo odkąd przerzuciłem się ze słodzonych napojów na czyste wody mineralne i teraz aż mi się niedobrze robi na myśl o piciu takiego świństwa.
Co w tym niezwykłego? Każde wysterylizowane jedzenie będzie tak wyglądało, zwłaszcza umieszczone w suchym pojemniku bez dostępu do świata zewnętrznego.
Nie wiem, co w tym dziwnego. Wysmażony hamburger jest pozbawiony większości wilgoci- wysuszony i słony; oba to sposoby konserwacji żywności znane od tysięcy lat.
Komentarze (130)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Te burgery są tak niezniszczalne, że mozna z nich trumny robic i będą trwalsze niz dębowe :)
@Koller:
Dokładnie. Schudłem już dobre parę kilo odkąd przerzuciłem się ze słodzonych napojów na czyste wody mineralne i teraz aż mi się niedobrze robi na myśl o piciu takiego świństwa.
Komentarz usunięty przez moderatora
Chyba na płukanie żołądka :)