Wygląda średnio i prawdopodobnie tak smakuje - dania z bakłażanem raczej nie są wyśmienite. Prywatnie nie przepadam za tym warzywem :)
Sól warto dodać przed samym zestawieniem z patelni, bo inaczej farsz/mięso robi się ciemne.
P.S. Nie świruj tak tymi nożami Fiskars :P Jak Ci się sprawują? Warto dopłacić? Sam kiedyś miałem kupić, ale najzwyklejszy nóż szefa 20cm za 40zł w Kauflandzie wygląda o wiele lepiej i daje radę. Poza tym jest
"danie kuchni tureckiej, wegetariańska odmiana potrawy o nazwie Karnıyarık." jak wegetariańska skoro w składzie produktów potrzebnych jest mięso mielone?!
@WujekDobraRada: kwestia przyzwyczajenia. W mojej rodzinie wszyscy zawsze parzą i obierają, ja jednak się wyrodziłem i nie robię tego. Właściwie to nie ma to przecież żadnej różnicy, a przynajmniej pomidora w skórce łatwiej złapać w rękę i się nie wyślizguje :)
@thewickerman88: gdzie? ilekroć widzę jakiś przepis GzW, dominującym składnikiem niemal we wszystkich daniach jest pierś z kurczaka albo mięso mielone.
Naprawdę, da się przygotować smaczne i syte danie bez mięsa. Trzeba tylko trochę wyobraźni i dobrych przypraw.
Komentarze (57)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Sól warto dodać przed samym zestawieniem z patelni, bo inaczej farsz/mięso robi się ciemne.
P.S. Nie świruj tak tymi nożami Fiskars :P Jak Ci się sprawują? Warto dopłacić? Sam kiedyś miałem kupić, ale najzwyklejszy nóż szefa 20cm za 40zł w Kauflandzie wygląda o wiele lepiej i daje radę. Poza tym jest
1. Sól TRZEBA dodać na pół godziny przed faszerowaniem - w przeciwnym razie bakłażan będzie niejadalny ze względu na gorzki smak.
2. Noże są super, cały blok z 7 nożami i ostrzałką kosztuje jakieś 90zł.
3. Wygląda może i gorzej ze względu na makaron jaki zastosowałem, ale w smaku jest genialny
@aes_sedai: O, to raczej niedrogo :)
@aes_sedai: Nie wątpię. Muszę ruszyć dupę i to zrobić :)
(Wystarczy oblać wrzątkiem i prawie sama schodzi.... To takie proste.
Naprawdę, da się przygotować smaczne i syte danie bez mięsa. Trzeba tylko trochę wyobraźni i dobrych przypraw.