Byłem tam na wakacjach i jedno jest faktem - lody z brzoskwinią i czerwoną fasolą to codzienność. :D Początkowo myślałem, że to jakieś słodkości, które ktoś nazwał "fasolkami" z racji kształtu, ale szybko zweryfikowano moje podejrzenia. Inne popularne dodatki to biała fasola oraz róznokolorowe tofu. Zamiast samych lodów (w sensie ice-cream) często można też dostać zmiażdżony lód (w sensie ice). Kolega zabrał mnie na "najlepsze lody w mieście" i dostałem
Mnie kręci wszystko co ma krewetki i ogólnie owoce morza. Szkoda, że u nas tak ciężko dostać coś porządnego w rozsądnej cenie. Co do owych dań zjadłbym krewetki, tańczącą ośmiornice, kalmary (ciekawe czy dużo lepsze od tych mrożonek na grilla) i ślimaki (kiedyś jadłem jakieś z makro i były chyba pyszne, chyba bo to było z 10 lat temu).
@Vegan: No właśnie - a u mnie w mieście zamknęli jedyną knajpę, która podawała krewetki w rozsądnym rozmiarze i przyzwoitej jakości. W pozostałych lokalach podają tylko te małe, zwinięte w kłębek.
Komentarze (4)
najlepsze