Aktywne Wpisy

Kapitalista777 +418
Z tą zmianą definicji gwałtu pędzimy w zawrotnym tempie w stronę Hiszpanii. Już wkrótce to ty będziesz musiał udowadniać, że miałeś zgodę, a nie kobieta, że została zgwałcona. W zeszłym tygodniu skierowanie prac do komisji poparły WSZYSTKIE partie w Sejmie.
A teraz was zastrzelę. Wiecie, że w Hiszpanii zakazany jest tzw. catcalling, czyli zaczepianie kobiet na ulicy czy np. gwizdanie na nie. I uwaga - dotąd było to wykroczenie, obecnie jest to
A teraz was zastrzelę. Wiecie, że w Hiszpanii zakazany jest tzw. catcalling, czyli zaczepianie kobiet na ulicy czy np. gwizdanie na nie. I uwaga - dotąd było to wykroczenie, obecnie jest to

DROBNY_PIJACZEK +28

Jakiego IDE używacie do programowania w C++/C#/C? Dlaczego tego, a nie innego?
@Pan_wons: To może byś się zdecydował? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
C# - Visual Studio, bo nic innego nawet mu nóg myć nie może
C / C++ - Jeżeli dla Windows, to Visual Studio (ponieważ patrz wyżej) a jak nie to właśnie "odkrywam" CLion od JetBrains, ponieważ inne IDE które od nich używam są fenomenalne.
qtcreator - jest bardzo szybki i ergonomiczny (bez zbędnych wodotrysków)
cgdb - do debugowania
Zastanawiam się nad clion, ma ktoś jakieś doświadczenia? Na reddicie zachwalają, trzeba spróbować.
cLion nie używałem, ale JetBrains i ich IDE na wiecznym propsie, więc pewnie też jest wypas.
@Skalpel_: Ale chyba on mówił o IDE nie edytorze..
@Acrene Takiego dinozaura to się w szafie powinno trzymać a nie używać.
Polecam takie rozwiązanie jak ktoś nie robi dużych projektów w firmach po 500 osób.
Wyszukuje mi błędy, pokazuje ostrzeżenia, podpowiada co mam napisać. Czego chcieć więcej?
Składnie podświetla już na starcie, nic nie trzeba pobierać, wystarczy tylko zainstalować wtyczkę do errorów i już.
Jest lekki, szybki, wszystko da się w nim zrobić. Ma taby, przeglądarkę plików, podzielanie okna, no wszystko co normalne edytory IDE.
I tak jest lżejszy z tymi "wtyczkami" (tak naprawdę jedna jest potrzebna) niż wszystko inne.
Dla mnie lepiej zawsze skonfigurować samemu niż nie móc skonfigurować wcale i dostosowywać się do kogoś.
Mając Vim mogę robić co chce. Używam go do wszystkich projektów (nawet tych większych), jak pracuję w grupie to korzystamy z Visual Studio, ale w domu wygodniej jest mi mieć jedno IDE do wszystko, ładnie skonfigurowane, działające jak chcę. Parę skryptów