Wpis z mikrobloga

Mirki. Wiem, że pomożecie, bo zawsze mi pomagaliście :)

Mam taki problem. I nie wiem jak go rozwiązać, ani co jest jego powodem.

Załączam zdjęcie:

Coś z Javą, ale nie mam pojęcia co...

Program, który uruchamiam to TuxGuitar. Wyświetla on tabulaturę dla gitarzystów.

#gitara #gitaraelektryczna #komputery

Może nie do końca programowanie... ale może znajdą się programiści javy, co mieli już taki problem?

Dodam taki fakt: Niedawno instalowałem Eclipse i Javę JDK + JRe 64 bit.

#programowanie
źródło: comment_3uCAS6jCBFJfbRhE1Qe8Kf6YXVJa36R7.jpg
  • 8
@nnogi: Dobra. Już wiem co było problemem :)

Mam dwie Javy. 32 bitową i 64 bitową. Program jakimś sposobem miał zapisaną w AppData złą ścieżkę, która wskazywała na 64 bitową Javę, a program, który ją wykorzystywał jest 32 bitowy (TuxGuitar).

Dzięki wielkie. Trochę się z tym męczyłem, ale nie miałem okazji się zapytać :P
@Rezix: Na pewno nie takiej odpowiedzi się spodziewałeś, ale daj sobie spokój z Tuxem. Za darmo możesz dostać Guitar Pro 6 w wersji LITE tutaj. Odczytasz i zapiszesz tabulaturę razem z nutami w bezproblemowym wydaniu. Jedyne ograniczenia to brak lepszych multisampli do odtwarzania (czego i tak teraz nie masz) i brak eksportu do PDF co można rozwiązać aplikacją do "drukowania do PDF". Jest jeszcze ograniczenie do maksymalnie 8 instrumentów ale to
@NeXIcE: O kurde stary! :o

Zrobiłeś mi dzień! Jak to znalazłeś? Szukałem jakiejś rozszerzonej wersji demo guitar pro na ich stronie, ale nic nie znalazłem...

Dałbym ci 1000 plusów, jednak mogę dać tylko jednego...

Generalnie staram się unikać takich rozwiązań. Bo głównie utwory ze słuchu staram się rozgryźć, ale teraz gram Dream Theater, a nie ma ich na ultimate-guitar w formie tabulatury. Wszystkie w guitar pro...

Dzięki WIELKIE! JESTEŚ MISTRZEM!
@Rezix: Nie ma problemu, informacja jest już sprzed ponad roku ale że sam dopiero niedawno zacząłem potrzebować tabulatury do zapisu, przypomniałem sobie o tym wpisie i patrzę że strona dalej działa. :)

Także tanio i legalnie, link jest chyba ukryty i pochodzi z jakiegoś czasopisma.