Wpis z mikrobloga

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16520312,Tzw__wyklad_Korwin_Mikkego_w_Szczecinie__Wasze_corki.html

Gratuluję krulu, w końcu udało ci się mnie zniechęcić do głosowania na KNP.

Od dawna nie zgadzam się z większością poglądów Korwina - podejście do kobiet, bronienie rusków w sprawie ukrainy czy dążenie do osądzenia przywódców powstania warszawskiego to tylko niektóre z nich, ale jakoś to znosiłem. Nie próbowałem go bronić ani nadinterpretować jego poglądów - miał, jakie miał, trudno. Po sprawie z powstaniem warszawskim byłem już na granicy tolerancji dla Korwina - granicę tą przekroczył ,,wykładem" z linka u góry.

Nadal uważam, że program KNP jest dobry, gdyby wprowadzić do niego kilka zmian, ale nie będę głosował na partię, której przewodzi świr, gotowy ,,położyć mnie na ziemi i strzelić w tył głowy" bo uzna mnie za tchórza. Wypowiedzi o muzułmanach nawet nie będę komentował bo dostałem od niej raka - powodzenia krulu, zaproś muzułmanów do Polski, przecież ,,trochę głów" to mała cena za zlikwidowanie VAT, prawda?

Żałuję, że oddałem głos na KNP w ostatnich wyborach, nie powtórzę więcej tego błędu.

inb4 źle zrozumiałeś wypowiedź krula!!!111 miał co innego na myśli!!!11 i tłum kuców próbujący wybronić korwina za wszelką cenę - nawet mi was nie żal.

inb4 on to mówi na każdym spotkaniu! dopiero teraz to zauważyłeś? - no niestety, nie mam czasu śledzić każdego przemówienia Korwina, ani zaczytywać się jego wypowiedziami.

#korwin #jkm #krul #knp #stunawroconychkorwinistow
  • 69
  • Odpowiedz
@Verken: Ale wypowiedź o muzułmanach całkiem słuszna...Jak tak dalej pójdzie to europa będzie muzułmańska bo nas ciapate zaleją...a co do reszty - nie skomentuje. Głupota. Korwinowi chyba sodówa bije do głowy. Całe szczęście 90% popierających krula to gimbaza bez prawa głosu.
  • Odpowiedz
@Verken: Mnie również to denerwuje, co więcej część rzeczy, które opowiada o gospodarce to w ogóle oderwana od rzeczywistości teoria. Jako przykład podam krytykę wsparcia dla przedsiębiorców w postaci inkubatorów przedsiębiorczości i venture capitals.
  • Odpowiedz
@Verken:

ale nie będę głosował na partię, której przewodzi świr, gotowy ,,położyć mnie na ziemi i strzelić w tył głowy" bo uzna mnie za tchórza.

Nie byłem wprawdzie na "wykładzie" JKM teraz w Szczecinie, ale byłem na paru innych w różnych miastach i słowa o strzelaniu co dziesiątemu w łeb ZA KAŻDYM RAZEM padły w kontekście tchórzliwych żołnierzy. A dokładniej chodziło o to co powinno się zrobić z żołnierzami, którzy
  • Odpowiedz
@Verken:

inb4 źle zrozumiałeś wypowiedź krula!!!111 miał co innego na myśli!!!11 i tłum kuców próbujący wybronić korwina za wszelką cenę - nawet mi was nie żal.

Nawet mi nie żal, tych którzy nie rozumieją wypowiedzi krula. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niech zgadnę, #60groszyzawpis i nigdy nawet nie głosowałeś na kanape?
  • Odpowiedz
@xvovx:

Bardzo wątpię aby teraz padły w innym kontekście, więc pewnie to kolejne urojenie Gówno Prawdy.

To coś jak "cytat", że dwóch meneli jest mądrzejszych niż profesor uniwersytetu, czy jak to tam było.
  • Odpowiedz
@mactrix: W programie KNP jest masa bezsensownych pomysłów, głównie na temat gospodarki, ale nie pisałem tu już o tym, bo gdyby zacząć je wymieniać, to ten post miałby kilka stron a4 - na szczęście dla Korwina większość jego wyborców ma zerową wiedzę o gospodarce, dlatego nie mają o to pretensji.

@grim_fandango: Napisałem już wyżej, na kogo będę głosował. Umiesz czytać?
  • Odpowiedz
@Askyn:

To coś jak "cytat", że dwóch meneli jest mądrzejszych niż profesor uniwersytetu, czy jak to tam było.

Dokładnie tak. Gdzie w oryginale (i są na to liczne nagrania) JKM zawsze mówi, że demokracja jest głupim ustrojem bo dwóch meneli ma dwa razy większą siłę głosu niż profesor uniwersytetu.
  • Odpowiedz
@Verken:

A tak swoją drogą, to ty byłeś w ogóle na tym spotkaniu (albo jakimkolwiek innym) z JKM, czy jak młody pelikan łykasz wszystko co napisze Wybiórcza?
  • Odpowiedz
@xvovx: Byłem na 2 spotkaniach z KNP, nie słyszałem wtedy tekstu o strzelaniu w głowę ani o muzułmanach. Nie łykam wszystkiego co napisze GW, jeśli Cię to interesuje to nie czytam tej gazety, a streszczenie ,,wykładu" Korwina znajdziesz na różnych stronach, nie tylko wyborczej.

Już widzę 4 kuców próbujących wybronić krula, no ale czego innego mogłem się spodziewać po wypoku. A komentarze takie jak @Askyn czy @grim_fandango chyba
  • Odpowiedz
@Verken: Wiedziałem, że jakakolwiek próba rozmowy z tobą będzie określona jako "bronienie krula" i się nie myliłem. Jak widzę, że ktoś się żali, że krul obraża kobiety, to nie ma innej możliwości.

A swoją drogą, tym bardziej podziwiam ludzi głosujących na inne partie niż bandę czworga i knp, więc ten argument również jest z dupy. Chciałbym, żeby te niszowe partie też się wybiły w końcu, więc dobrze że tam szukasz
  • Odpowiedz