Wpis z mikrobloga

#serwispc #informatyka #laptop

Mirki mam problem (miałem go na win 7 teraz po instalacji win 8.1 pro nadal go mam ( ͡° ʖ̯ ͡°)) polega on na tym że jeszcze na win 7 po animacji windowsa gasił mi się ekran(robił się czarny, przypomne że laptop), doszedłem do tego że to przez sterowniki (nawet ich nie aktualizowałem tak same z siebie), teraz po instalacji win 8.1 nadal ten problem występuję tylko tutaj po instalacji sterwoników do karty, pokazuję błąd sterownika od monitora (zdjęcie niżej). Gdyby nie to że na starych sterownikach do karty nie działa obsługa hdmi to nie sprawiałoby mi to problemów, ale jednak bardzo mi teraz na nim zależy
Pobierz
źródło: comment_XqH4UzHwsCFktgp6A8tQDOH6MaMKV2OK.jpg
  • 5
@naprawalaptopow: podesłałem mu link do najnowszych sterowników. Na Windows 8.1 sprawa wygląda nieciekawie, bo AMD i Intel nie wspierają już kart serii 3xxx/4xxx/5xxx oraz pierwszych generacji i3/i5/i7. Jest także problem z podpisami WDDM1.1. Na szczęście zajęła się tym społeczność i wyszło wszystkim na dobre. Polecam zajrzeć - leshcatlabs.net. Jak chcesz wiedzieć więcej, to zapraszam na PW, bo siedzę w tym trochę.