Czy jest jakikolwiek rozsądny transport bezpośredni na trasie #katowice (centrum) - lotnisko #krakow? Czy też nie ma wyjścia i trzeba się cisnąć do KRK najpierw, a potem z powrotem na #balice? Nie mogę zgoglać, czyżby czyżyk? :(
@normanos: możesz poprosić kierowcę busa, aby Cię wyrzucił na A4 na wysokości bramek w Balicach, stamtąd to tylko pół godziny okrężnego spaceru na lotnisko ;>
@normanos: najtaniej zatem będzie przejażdżka MPK, co prawda się jedzie te 30-40 minut (jeśli korków brak), ale przynajmniej nie za jakąś kwotę z kosmosu ;) co prawda jest też ciapong z Głównego do Balic, ale ostatnimi laty ceny poszybowały w górę jak popieprzone
@normanos: hmm, ciężko stwierdzić, taką tylko wolną myśl rzuciłam, w praktyce nie próbowałam, ale zawsze można potelefonować i się zapytać czy jest taka opcja możliwa
@pieczarrra: no dziwie. do Balic mamy tyle samo co do Pyrzowic, a de facto dojechać można tylko na jedno. To chyba lobby pyrzowickie bo inaczej bysmy jeżdzili do EPKK na potęgę :D
a foto dla #aircraftboners
Inter startuje obok placu Andrzeja- tylne wyjście z Dworca- zapomniałem jak się ten plac nazywa.
Zapytaj przed wejściem, albo zadzwoń i zapytaj.
Przejazd 10zł.