Wpis z mikrobloga

Kolejny problem z #xamarin pojawił się na horyzoncie i, co najgorsze, nie jest to zagwozdka natury programistycznej, mianowicie: zasoby dodawane z palca po kolei jako pliki, co czyni je wrzuconymi bezpośrednio do folderu Resources\drawable ładnie się dodają i od razu po wrzuceniu updatuje się Resource.designer. Za to zasoby wrzucone korzystając z opcji Add -> Add existing folder w ogóle się nie pojawiają. Probówałem zmieniać build action na różne sposoby - androidresource, compile, none i dla folderu, i dla plików, ale z marnym skutkiem. Wcześniej wyskakiwał jeszcze błąd "Invalid resource directory name", który bynajmniej nie wynikał z niewłaściwej nazwy katalogu - ale był spowodowany przez aapt.exe, może to jakiś hint. Próbowałem też uruchamiać Xamarin jako administrator - to samo; próbowałem również wrzucić folder do resources z poziomu explorera - dalej nici. Robię coś źle czy to bug w Xamarinie? Oczywiście clean i rebuild nie pomagają.

Dodaję rysunek poglądowy i wołam ogarniaczy: @Rainey @Rev @kielonek
Pobierz o-o_i - Kolejny problem z #xamarin pojawił się na horyzoncie i, co najgorsze, nie jes...
źródło: comment_4G2TFKuKbJs2oVdTXnwTDRabFXr8bffM.jpg
  • 2