Wpis z mikrobloga

Strzelał ktoś z reelaborki B-N .357 Mag? Pierwszy raz to widzę a cena kusząca. Z ich 9x19 nigdy żadnych problemów nie miałem, o .223 słyszałem negatywne opinie. A jak im wypadło .357?

#bron #strzelectwo
  • 7
  • Odpowiedz
@draen: @fiddle: czy znacie kogoś osobiście komu rozwalało łuski w .223 B-N? bo to jest jakaś legenda miejska na podstawie jednej partii sprzed kilku lat. Wystrzelałem już tego ze 4 worki i brak problemów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dolan: O .223 wiem tylko tyle ile wyczytałem na forum Braterstwa. Osobiście nie miałem z tym styczności, natomiast 9x19 sobie chwalę - zero problemów.
  • Odpowiedz
@Dolan: Olałem temat, wystrzelałem do końca partię (były jeszcze 1 czy 2 awarie, gdzie musiałem rwać łuskę ciągnąć za dźwignię napieprzając kolbą o stół) i obiecałem sobie nigdy więcej nie kupować reelaborki. W PFA za to miałem niedrożny kanał ogniowy. Spłonka rozdęła tył, proch nie odpalił, a rozłożenie pistoletu graniczyło z cudem. Chrzanię to, wolę tanie S&B niż te wynalazki i mówię to na podstawie własnych doświaczeń.
  • Odpowiedz
@fiddle: no na zawody to używam S&B albo Norma ale tak żeby było tanio jak np bratu daję postrzelać to B-N zawsze :P nigdy nie miałem problemów
  • Odpowiedz