Wpis z mikrobloga

Nie wiem, czy to wręcz nie za dużo, ale pod względem politycznym i pod kątem wyborów prezydenckich kapitalny ruch. W zasadzie chyba załatwiają tym wygraną Trzaskowskiego, w przypadku którego obawiano się, że bezpieczeństwo może być jego najgorszym punktem.

Tymczasem Trzaskowski może wyjść i powiedzieć: zobaczcie, mój rząd wykłada rekordowy hajs na zbrojenia. I to załatwia sprawę obaw, a wielu innych wad kandydatura Trzaska nie ma. Wcześniej pisałem, że Trzaskowski na 99% będzie prezydentem, teraz twierdzę, że na 99,99% - tylko katastrofa może mu to odebrać i seria katastrofalnych kompromitacji.

#polityka #4konserwy #neuropa #sejm #wojsko #militaria #wojna
Gours - Nie wiem, czy to wręcz nie za dużo, ale pod względem politycznym i pod kątem ...

źródło: IMG_3979

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
@Gours: Na obecne, niespokojne czasy lepiej nie ryzykować z wystawieniem Trzaskowskiego. Wolę Sikorskiego, bo jest bardziej doświadczony w tych tematach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Koziom: na szczęście to nie wykopki decydują xD Prawdziwym ryzykiem byłoby właśnie wystawienie Sikorskiego, który obiektywnie miałby zwyczajnie mniejsze szanse na zwycięstwo. Gdyby miał większe szanse to ok - niech startuje, ale nie ma i nie będzie miał większych niż Trzaskowski. W KO nie ma totalnie nikogo, kto mógłby zrobić lepszą kampanię i wynik niż Trzask.
  • Odpowiedz
wystawienie Sikorskiego, który obiektywnie miałby zwyczajnie mniejsze szanse na zwycięstwo

@Gours: Wybory prezydenckie odbywają się w jakimś kontekście, którego integralnym elementem są kontrkandydaci. Nie wiadomo, kogo wystawi PiS (Błaszczak? Szydło?xD), jako że będzie to jednak inna osoba niż urzędujący prezydent i nie powtórzy się sytuacja z wyborami z 2020 i wspieraniem jednego kandydata przez media publiczne, to zarówno kandydatura Trzaskowskiego (który owszem, jest "bezpieczniejszym" wyborem w przypadku silnego kandydata PiSu,
  • Odpowiedz