Wpis z mikrobloga

Ciekawe ile z tych dzbanków, co zaplusowało ten wpis, jeszcze niedawno plusowało antyukraińskie memy „z gąbką” twierdziło, że przez „Ukry” wróciły do nas lata 90 i chciało się umawiać na browarka, z naszymi rosyjskimi braćmi z Pikabu 🤔
No ale teraz chorągiewka zawiała w drugą stronę i wykopy nienawidzą „kacapów” „od zawsze” a „historia pokazuje, że Ukraina zawsze stała u boku Polski” 🤡
W każdym razie dobrze, że już nie widać kto plusuje, bo byłoby widać ile z tych dzbanów, ma elementarne braki w wielu dziedzinach życia
Bez problemu jestem w stanie podać, co Rosja prócz „zamordyzmu” dała światu. Nie trzeba czytać literatury i muzyki klasycznej by wymienić nazwiska, znane na całym świecie; ze świata nauki, to tablica Mendelejewa chyba dalej wisi szkolnych klasach
Ale zapytałem OPa że skoro tag #ukraina to może podałby co świat zawdzięcza temu krajowi. Niestety nic nie odpisał :/ zapytałem czat AI, by odpowiedział na to samo pytanie i również on nie był w stanie odpowiedzieć :/ Pomyślałem, że może czat ma swoje ograniczenia i zdałem to samo pytanie ale co do Rosji, tym razem dostałem odpowiedź na wiele akapitów, z dziedzin matematyki, fizyki, astronomii.
Jeśli coś mi przychodzi co Ukraina dała może nie światu ale Europie, to dziadek wspomniał, że ich nazistowski niemiecki sojusznik, całymi wagonami wywoził ich czarnoziemy. No lepsze to niż nic
huncwot_ - Ciekawe ile z tych dzbanków, co zaplusowało ten wpis, jeszcze niedawno plu...

źródło: IMG_3555

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz