po przeczytaniu pi€rdolenia wykopkow i wqrwienia znowu, przypomnialam sobie, dlaczego #feminizm jest potrzebny. bo jak bylam w gimnazjum to normą było gwizdanie, trabienie, krzyczenie i zaczepianie kobiet na ulicy (nawet takich, a moze szczegolnie, ktore chodza dopiero do gimnazjum). teraz wydaje sie to juz nie byc tak akceptowane spolecznie, jesli w ogole. w duzych miastach nie bylam tego swiadkiem ani w moja strone nie bylo to kierowane juz daaawno. #rozowepaski
@njdnsjdnjs: no u makaronów jest mocno specyficznie. Ale tak, że strach wyjść z domu to bym nie przesadzał. Ogólnie jak robisz imprezę od 20:00 to makaronom mówisz, żeby przyleźli o 18:00, to wtedy będą trochę po 21 ¯\(ツ)/¯
po przeczytaniu pi€rdolenia wykopkow i wqrwienia znowu, przypomnialam sobie, dlaczego #feminizm jest potrzebny. bo jak bylam w gimnazjum to normą było gwizdanie, trabienie, krzyczenie i zaczepianie kobiet na ulicy (nawet takich, a moze szczegolnie, ktore chodza dopiero do gimnazjum). teraz wydaje sie to juz nie byc tak akceptowane spolecznie, jesli w ogole. w duzych miastach nie bylam tego swiadkiem ani w moja strone nie bylo to kierowane juz daaawno.
@njdnsjdnjs: ogólnie był wyrok we włoszech, że klepanie pracownicy po pupie jest ok, dopiero poszła do TSUE i wygrała, włoski sąd argumentował to kulturą i że tak się tam robi
#rozowepaski
Ogólnie jak robisz imprezę od 20:00 to makaronom mówisz, żeby przyleźli o 18:00, to wtedy będą trochę po 21 ¯\(ツ)/¯
@Kotouak: to tak jak mi czasem :ppp to moze bysmy sie dogadali
a skont wiesz?
Komentarz usunięty przez autora
@
@njdnsjdnjs: Ale musiało być coś szczególnego, bo jeszcze przytoczyłaś jakiś tekst o gwizdaniu( ͡º ͜ʖ͡º)
@njdnsjdnjs: Nie wiem czemu ale jakoś mnie to nie dziwi XD