Wpis z mikrobloga

#polityka #neuropa #4konserwy #bekazlewactwa Noo i oglądam sobie wywiad z bryłką i ziobro zdziwienia. Już krzyczą że chcą wychodzić z Uni, jeszcze rolniczka która brała dotacje XD.
To tak chłopcy i dziewczęta trzeba być totalnym debilem żeby nie rozważać takiego scenariusza. Każdy pisowiec, pslowiec, td itd powinien osobie odpowiedzieć na pytanie "tylko kiedy? "
Widząc tendencje jakimi kieruję się ue, federalizacja, mulitkulti, itd. Ja rozumiem oczywiście że niektórym jest na rękę wszytko i nie potrafią wyobrazić sobie takiego scenariusza bo jak to bez Uni no jak XD
CHuopy wystarczy że władze w ue przejmują takie afd, powstają jeszcze głupsze przepisy np polska dostaje zakaz zużycia swoich wojsk bez zgody ue... Jeszcze te wykopki które mówią że bierze dotacje i chce wyjść z ue, jeden z drugim jedz na wieś i bierz dotacje, może wtedy okaże się że po mimo dotacji zagłosujesz sam na konfunie.
Rolnicy protestują w całej Uni, na pewno bo im się nudzi.
  • 12
  • Odpowiedz
@Jariii: kto się niby szmaci synek? Nie istnieje jedna partia doskonała. Ty może jesteś w dołach którejś to zrozumiem albo ci płacą. Jeśli w twoim interesie jest to i to to głosujesz za tym i tyle. Sam już o tym mówiłem kiedyś jak był spin pisowski o federalizacji że ue idzie w stronę autorytarnego totalitaryzmu. I jeśli będzie trzeba to trzeba wyjść i tyle.
  • Odpowiedz
Jeżeli ktoś się szmaci dla pieniędzy i odda wolność tym świrom z konfy to nie zasługuje na wolność i szacunek.

@Jariii: w sumie to rolnicy których znam to plują sobie w brodę przez te dotacje, bo to cyrograf jest. Dostają kasę, ale muszą robić to czego UE wymaga a to słabo wpływa na rentowność gospodarstwa, ale no cóż, chcieli to mają¯\(ツ)/¯ Najlepiej wychodzą na tym urzędnicy zatrudnieni do rozdzielania środków
  • Odpowiedz
rolnicy mogą zrezygnować z dotacji i sprzedawać swoje produkty do krajów spoza UE

@Zenek_: nie, po prostu nie muszą ich brać, a co do UE to mamy czereśnie z Serbii, podobnie maliny a to nie jest kraj UE¯\(ツ)/¯ Ty to jak królowa francuska sprzed rewolucji francuskiej "nie mają chleba, to niech ciastka jedzą".... poza tym sprzedawaliśmy poza UE przed 2014 rokiem a potem dupa¯\(ツ)/¯ Ciekawe czy wiesz z jakiego powodu
  • Odpowiedz
To tak chłopcy i dziewczęta trzeba być totalnym debilem żeby nie rozważać takiego scenariusza

@patryk-milanoyt: Raczej debilem trzeba być, aby go rozważać mając 80% eksportu do krajów UE. No ale co ona może wiedzieć o ekonomii, jak całe życie na garnuszku bogatych starych xD

CHuopy wystarczy że władze w ue przejmują takie afd, powstają jeszcze głupsze przepisy np polska dostaje zakaz zużycia swoich wojsk bez zgody
  • Odpowiedz
@wstanczyk: myślisz chyba że bardo dużo wiesz, a zapytam czy wiesz że możesz nie być w Uni, możesz być partnerem, i eksportować i tak będziesz. Ale to wykracza poza umysł przeciętnego wykopka mój też oczywiście.
  • Odpowiedz
@patryk-milanoyt a to nie aby tak, że to ty nie ogarnales faktu, że eksportując do UE dalej będziemy musieli się stosować do tych wszystkich regulacji, tylko już bez wpływu na nie i dopłat?

Skoro mówisz, że taki łebski gość jesteś to weź mi wytlumacz, w jaki sposób będzie to dla nas bardziej korzystne?
  • Odpowiedz
@wstanczyk: jakim sposobem niby regulacje mają wykluczyć cię z rynku? Ja wyobrażam sobie tylko sankcje ale to też działa w drugą stronę i te 80 % eksportu też by zabolało, chyba że ci chodzi o regulacje np na temat rolnictwa ale to też nie. Na rynku liczy się cena, jak masz możliwość wyprodukować taniej to klient to kupi więc przytoczę jeden przykład cena energi którą kochana unia zawyża ci o
  • Odpowiedz
jakim sposobem niby regulacje mają wykluczyć cię z rynku

@patryk-milanoyt: Que? Nic takiego nie pisałem.

Na rynku liczy się cena, jak masz możliwość wyprodukować taniej to klient to kupi

@patryk-milanoyt: No nie, zobacz jak to działa choćby po brexicie. Jak UE wprowadza normy dla produktów sprzedawanych na swoim terytorium, to musisz je spełniać, jeśli chcesz tam sprzedawać. Niezależnie od tego, czy jesteś w UE, czy nie. Polexitowcy poważnie
  • Odpowiedz