Aktywne Wpisy
patryk_ekiert +487
Ta dzisiejsza młodzież to jakiś dramat. Przechodziłem wczoraj koło podstawówki i nagle widzę, że dzieci wesoło wybiegaja. Chodnik opluły ludzi przepędziły. I ciągle śpiewają hej hej na na hej hej.
Fennrir +69
Wykopki oczywiście dalej uważają że problemy na zachodzie to wina pierwszego pokolenia, jakichś "źle zintegrowanych" jednostek i zachwycają się panem Kunta Kinte w wojsku xD
Sorry, ale prawda jest taka że jak ktoś się mocno wyróżnia to nie da się go w pełni zintegrować, taki czarny nawet po pełnej integracji kulturowej nadal będzie Afro-Amerykaninem,Afrofrancuzem,Black British,etc. i tym samym po przekroczeniu pewnego pułapu zacznie się np.:narzekanie że jakaś dziedzina życia jest "za biała",
Sorry, ale prawda jest taka że jak ktoś się mocno wyróżnia to nie da się go w pełni zintegrować, taki czarny nawet po pełnej integracji kulturowej nadal będzie Afro-Amerykaninem,Afrofrancuzem,Black British,etc. i tym samym po przekroczeniu pewnego pułapu zacznie się np.:narzekanie że jakaś dziedzina życia jest "za biała",
#mieszkanie #pytanie #wynajem
Plus nie wolno wynajmować rodzinom/ a już szczególnie matkom z dzieckiem
@xylomorphinedrolexum ja jestem ze słabą psychiką xd inaczej bym nie pytał
@warszawiak39: ty się lepiej bój, by to sąsiad z piętra niżej nie zalał ich.
@warszawiak39: no ale właśnie - co jak nie będzię ktoś się chciał wyprowadzić? ;p Czyli zamiast jednej osobie wynajmujesz w roku pewnie 5-6 osobom czyli ryzyko x6
No pytam po prostu się, czy cwaniakujesz dopóki się coś nie stanie czy faktycznie jest jakaś możliwość zabezpieczenia się przed taką ewentualnością jeśli Ty wynajmujesz. Jaką stosujesz umowę?
@Ovis_aries @
- wynajem na pokoje z użyczeniem części wspolnych
- wynajem na okreslony czas
- kaucja i pierwszy czynsz zawsze płatne z góry
- sprawdzanie najemcow na czarnalistanajemcow.pl , dlugi.info , poszukiwani.policja.pl
- niewynajmowanie osobom z dziećmi, czy seniorom (utrudniona lub niemozliwa eksmisja)
- ostatnio pojawiła się opcja SAN (społeczna agencja najmu) jako pośrednik; będziemy testować to rozwiązanie