Aktywne Wpisy
Veela 0
#eurowizja ktory polski artysta mógłby wygrać Eurowizję? Tylko poważne propozycje
sildenafil +159
Rada Europejska ds Polityki Społecznej przyjęła dzisiaj dyrektywę, która za definicję zgwałcenia uznaje jedynie akt penetracji waginalnej, analnej lub oralnej o charakterze seksualnym ciała kobiety . Tak, tylko kobiety. To już tylko krok od przyjęcia jej przez Parlament Europejski. Co to oznacza w praktyce?
Prawdopodobnie, jeżeli dyrektywa będzie implementowana, czeka nas dualizm prawny i odrębna (nowa) definicja zgwałcenia w przypadku gdy ofiarą jest kobieta oraz odrębna (stara) definicja zgwałcenia, gdy ofiarą jest
Prawdopodobnie, jeżeli dyrektywa będzie implementowana, czeka nas dualizm prawny i odrębna (nowa) definicja zgwałcenia w przypadku gdy ofiarą jest kobieta oraz odrębna (stara) definicja zgwałcenia, gdy ofiarą jest
Współpracujmy!
Gdyby Windows czy macOS byłby OpenSource to pewnie już dziś byśmy mieli lepszy system co mamy dziś.
I co ciekawe, mniej Jailbraików. Więc większy profit dla Apple!
#opensource #ciekawostki #programowanie
Zamknięte systemy giną w przeciągu 2-3 lat, kto jeszcze używa Windows? No prawie nikt, każdy woli macOS czy Arch.
Nawet Steam przeszedł na Ubuntu, co jest dziwne, ja wolałbym Arch.
@Niedobry: A używasz WSL? jak ja używałem Windowsa, to nie mogłem żyć bez WSL (Windows Subsystem for Linux) Nawet GUI forwardowało. To akurat fajne było, ale wirtualizacja.
Ale na MacOS to takich sztuczek nie trzeba robić, bo mamy BSD.
Nikt normalny już nie używa Windowsa xD
@aptitude:
@Niedobry: Ja też! Firefox, Thunderbird i kursora, ale kto normalny używa Windows? Skoro mamy macOS i BSD?
Na Windows to trzeba się napracować aby działało proste SSH, na BSD to jest default.
Ja z windows nie korzystam już od 8 lat :) bo łatwiej na macOS i linux :)
nawet mój serwer działa na archu
@aptitude: Pokaż repo. ;)