Aktywne Wpisy
JulianGangol +5
Aha a tak w ogole to nie ma wielkiej roznicy czy Chic keksowal 14 czy 15 latke. Jak sama chciala i nie protestowala to nie ma to znaczenia. Ma jedynie dla sztywnego prawa. Jak typiara miala 15 lat i 1 dzien to juz gitowa tak bo jest legalna a jak miala 14 lat i 360 dni to juz nie gitowa i wielki pedo tak? Bzdura totalna. Jak podstepem nie doprowadzal ja do
egofigerepopulus +11
Chciałbym się z wami czymś podzielić.
To co się obecnie dzieje na świecie, to realizacja planu który jest zniewoleniem ludzkości, Polaków trzeba wytępić bo rasowo są najwyższym gatunkiem na tej planecie. Rozumiem, że nie jesteście tego w stanie pojąć i być może to dla wielu wydaje się śmieszne. Tylko zaznaczę, że przez nasz kraj przetoczyły się dwie wojny światowe, byliśmy za wszelką cenę eksterminowani, pozbawieni państwa na 123 lata, pewna nacja chce
To co się obecnie dzieje na świecie, to realizacja planu który jest zniewoleniem ludzkości, Polaków trzeba wytępić bo rasowo są najwyższym gatunkiem na tej planecie. Rozumiem, że nie jesteście tego w stanie pojąć i być może to dla wielu wydaje się śmieszne. Tylko zaznaczę, że przez nasz kraj przetoczyły się dwie wojny światowe, byliśmy za wszelką cenę eksterminowani, pozbawieni państwa na 123 lata, pewna nacja chce
planuję zaraz oddać mojego Tribana RC500 na serwis, a zarazem chciałbym też wymienić kilka części - tutaj prośba o polecenia
- opony: do tej pory jeździłem na Continental Speed King CX 35c (https://www.centrumrowerowe.pl/opona-continental-speed-king-cx-pd18764/), ale chciałbym wrzucić coś nowego. Zależy mi na rozmiarze 35c (może max 36c) i żeby nie były bardzo drogie bo to Triban ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżdżę 70% asfalt, 30% teren chociaż w tym sezonie proporcje mogą się zmienić na korzyść terenu ponieważ się zmotoryzowałem i będę zabierać Trabanta gdzieś dalej, byle uciec od warszawskich i podwarszawskich tras.
- łańcuch i kaseta: myślę, że są do wymiany, tutaj też prośba o jakieś polecajki solidnej jakości
- hamulce: jako, że jestem niezadowolony z fabrycznych chciałbym wymienić chociaż jeden (przedni). Czytałem niedawno, że Avid BB5 lub BB7 będą ok. Jezeli których z tych to wersję road czy mtb?
- siodełko: przemęczyłem się na fabrycznym, ale chciałbym je w końcu zmienić xd tutaj też prośba o polecenie czegoś ze średniej półki, chociaż mam wrażenie, że w tym przypadku dobór siodła pod swoje dupsko to metoda prób i błędów
#rower
@matumat:
łańcuch i kaseta: Kup oryginaly Shimano bo najlepiej ze soba wspolpracuja. Sora juz ma system hyperglide, przerzucanie moze nie byc plynne na kasetach innych producentow.
- hamulce: Uzywalem BB7 i hamowaly bardzo dobrze. Natomiast strasznie mnie wkurzalo ich ustawianie wiec zmienilem je na jakies chinskie, gdzie oba tloczki byly ruchome.
- siodełko: Bardzo indywidualna sprawa. Zmierz rozstaw kosci kulszowych i dobierz dobra szerokosc siodelka - dla szosowych