Aktywne Wpisy
mefju1 +1120
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
Meregle +59
FC Sankt Gallen (Szwajcaria) - Śląsk
Brendby (Dania) - Legia
Bodo/glimt (Norwegia) - Jaga
Trnava (Słowacja) - Wisła
Na papierze to są 4 #!$%@?
Brendby (Dania) - Legia
Bodo/glimt (Norwegia) - Jaga
Trnava (Słowacja) - Wisła
Na papierze to są 4 #!$%@?
Mam takie hobby, zbieram stare konsole, pady itp. Niedawno kupilem pada do ps3, w tytule i opisie pisało że oryginał, koszt poniżej 100zl. Zdjęcia nie wzbudziły moich podejrzeń.
Padzik przyszedł okazało się że #!$%@?.(jest taki soft co pokazuje czy pad jest oryginalny, pozatym widać przez przezroczysta obudowe że ma baterię typową dla podrób)
Zadzwoniłem do sprzedającego, wg niego pad był oryginalny i chciał żebym wysyłał mu dowody na to że to #!$%@?, zaskoczył mnie tym trochę, powiedziałem że tu nie ma co udowadniać i że w takim razie pójdę z tym na policję. Gość się oburzył, coś tam pogadał i powiedział żebym w takim razie zgłaszał na policję. Wysłałem mu później dwa zdjęcia, które miały potwierdzić moją tezę. Nic nie odpisał, więc doszedłem do wniosku że jednak mu to zwisa.
Pogooglałem trochę jego numer telefonu i wyszło że to niezły herbatnik. 3-4 lata temu sprzedawał telefony, jest od groma negatywnych opinii i na różne sposoby oszukanych ludzi. Wynika z nich że kupujący dostawali dojechane telefony, a sprzedający migał się od przyjęcia zwrotu/reklamacji i zrzucał winę na kupującego(widać podobny schemat jak w moim przypadku)
W każdym bądź razie można dojść do wniosku że takie walki z ludzmi to dla niego standardzik i jest w tym zahartowany.
Zgłosiłem sprawę do OLX(wiadomo jak działa ochrona kupującego, więc na cuda nie liczyłem) Jednak dostałem odpowiedź "sprzedaż podróbek" i w dalszej treści "Aby wniosek mógł zostać prawidłowo rozpatrzony, proszę o złożenie zawiadomienia na policji i przesłanie w ciągu 120 godzin w odpowiedzi na tę wiadomość"
Sprzedający wysłał mi jeszcze smsa. "Widziałem ze zgłosił pan problem do olx. W związku z tym będę odpisywać wyłącznie na olx aby zachować korespondencje aby portal widział wiadomości. ", teraz juz nic nie odpisuje, zahartowany i wie jak walic po rogach :)
Ma ktoś pomysł jak skutecznie pchnąć temat dalej? Wiadomo że policja raczej nie chce się zajmować gówno sprawami.
#olx #policja #oszustwo #oszukujo #scam #ps3
@Krzyhuu: oszustwo jest przestępstwem niezaleznie od kwoty, nie zaszkodzi zgłosić.
Ja w tym czasie się szarpnąłem i kupiłem taki sam