Aktywne Wpisy
Tommy__ +32
damienbudzik +4
Czytacie książki w formie fizycznej czy na czytniku?
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.
#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.
#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
Dzisiaj mam taki kryzys, bo siedzę sam w domu od rana i miałem aż takie brudne myśli, które jak idiota pogłębiałem od kilku dni bo miałem spore problemy na głowie w zeszłym tygodniu i się od tego czasu rozbudziłem myślami, że aż ciężko mi się było dziś opanować. Byłem bliski zwalenia, choć oczywiście nawet nie dotknąłem. Chyba najgorszy dzień z tych 999 dni, aż żeby się opanować musiałem wyjąć z szafki mojego epa który leżał tam nieużywany od 3 lat i sobie popalić, mimo że codziennie od 1,5 roku biorę jakieś 10 woreczków nikotynowych dziennie, od 3 miesięcy same 32mg, a wcześniej leciały 10mg, więc nikotyny mam zawsze full, ale jednak buchy to co innego. Pomogło, ocknąłem się z tego transu- wybrałem mniejsze zło. Teraz jak jakieś brudne myśli nadchodzą, bo wciąż mam jakby umysł naruszony podnieceniem, to cyk parę buchów epa i zapominam.
Dodatkowo, wczoraj w kościele poczułem, że czytanie jest specjalnie dla mnie, bo idealnie odnosi się do mojego problemu z ostatnich dni.
i też na kazaniu ksiądz mówił o seksualności, co dało mi do myślenia i pozostawiło bez żadnych wątpliwości co do mojego celibatu.
#nofapchallenge #nofap
(。◕‿‿◕。)