Wpis z mikrobloga

Witam!
Składam kompa na am5 i mam takie nietypowe pytanie, bo nie ogarniam już tego do końca. Jest w stanie ktoś mi odpowiedzieć czym różni się płyta hdv/m.2 od h/m.2? Dla przykładu asrock b650m-hdv/m.2 pomiędzy asrock b650m-h/m.2+ z tych budżetowych i czy dla ryzena 5 7600 + rtx 4070 warto iść w te budżetowy płyty od asrocka czy nie wystarczą żeby ewentualnie w przyszłości rozbudować je o jakiś lepszy procesor?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubson16: kupiłem 3 tygodnie temu ASROCK B650M-HDV/M.2 do tego ryzen 7600 i ramy lexar 6400 cl32 i śmiga wszystko bardzo dobrze w przyszłości normalnie będzie można wrzucić np. procka 8 rdzeniowego 16 wątkowego np. 7800x3d albo jak coś wyjdzie nowego to też - jedynie trzeba było zrobić aktualizację biosu bo najpierw ramy nie działały na wyższych częstotliwościach.
  • Odpowiedz
  • 0
@glowaWDZ: Właśnie ja się sam zastanawiam nad tymi lexarami, bo widzę, że na krsystem są aktualnie za 469 zł, ale nadal myślę jeszcze nad zasilaczem poleciłbyś jakiś w przystępnej cenie?. Nadal śmigam na i5 4460 i gtx 960 4gb więc stwierdziłem, że nie ma co się pakować w ddr4 tylko od razu pójść w ddr5, bo ten mój komp to jest trup już i nie chce mi się za bardzo
  • Odpowiedz
@kubson16: No to myślę, że spoko cena - chociaż tak fajnie kurs dolara spadł, że może za tydzień będzie jeszcze lepsza.
Ja przy zasilaczach po prostu zwracałem uwagę na to żeby był certyfikat gold i jak najdłuższa gwarancja. Ja mam corsaira jakiegoś semimodularnego 550w.
  • Odpowiedz