Wpis z mikrobloga

Mircy, mam taki problem. Chciałem aktywować ojcu NFC na Samsung M31. Dodałem kartę, pojawił się komunikat, że aktywowano pomyślnie. Jednak kiedy wchodzę w Portfel, to pojawia się komunikat, że należy włączyć NFC. Sama opcja w NFC jest jakby zablokowana na włączonej, nie da się jej wyłączyć. Tak samo przy rozwijanym menu. Czy to cholerstwo w końcu działa czy nie? I dlaczego do ciężkiej cholery ikona NFC wydaje się być zablokowana, tak że nie można jej wyłączyć?

#kiciochpyta #android #samsung #technologia
bacaa90 - Mircy, mam taki problem. Chciałem aktywować ojcu NFC na Samsung M31. Dodałe...

źródło: Screenshot_20231029-115732_Google Play services

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@bacaa90: ja jak kiedys dodawałem karte do samsung pay to musiał do banku zadzwonić i potwierdzić dodanie karty to samsung pay. W google pay tego nie ma. Może ty też musisz zadzwonić. Wygląda na to, że karta jest dodana ale nie aktywna. Zobacz czy jak bluetooth wyłączysz czy coś sie zmieni.
  • Odpowiedz
Spróbuj wyłączyć oszczędzanie baterii, zrestartować telefon. To czy NFC działa można sprawdzić zbliżając kartę bankową do modułu NFC w telefonie (najczęściej górna część tylniej obudowy)
  • Odpowiedz