Aktywne Wpisy
W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
smilealittlebit +254
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
Likwidacja rozpasanego górnictwa, a przynajmniej jego ograniczenie i przerzucenie środków na atom i OZE to sposób na odpowiednie inwestycje, które zainteresują kapitał zagraniczny, stworzą miejsca pracy i obniżą cenę mediów. Według jego teorii w pierwszym rzędzie trzeba rozwijać tanie mieszkalnictwo XD
Sam pomysł taniego mieszkalnictwa nie jest oczywiście zły, wiem to na przykładzie swoim bo miałem przyjemność korzystać z takowego w Niemczech, ale bez niezbędnego zaplecza energetycznego, z długiem na setki miliardów przejedzonych zł i pogarszających się warunków klimatu inwestowanie w państwowe mieszkalnictwo nie może być pierwszorzędne. Przy odpowiedniej współpracy na szczeblu unijnym Polska powinna w pierwszym rzucie zacząć transformację energetyczną i to najszybciej jak się da.
#bekazlewactwa #bekazprawakow #nieruchomosci #energetyka
Czym więcej osób na wynajmie tym zwiększa się mobilność społeczna i przepływy ludzi na obszary gdzie powstają nowe miejsca
@Salam-Abdul-Al-Stulejari: A co zrobisz z tymi wszystkimi górnikami, którzy po tej likwidacji zostaną ? Zrobisz z nich nagle magistrów czy na ryj na ulice ?