Aktywne Wpisy
Tja88 +347
Jadę właśnie MPK odebrać samochód z serwisu. Autobus przesiadkowy oczywiście mi uciekł, bo pierwszy miał opóźnienie i na kolejny kwitłem na przystanku pół godziny. Przejechanie 10 km zajmie mi 1,5h. XD
Nie wierzcie ludziom, którzy twierdzą, że samochód w dużym mieście jest bez sensu. Następnym razem biorę Ubera niezależnie od ceny.
#samochody #mpk #ztm #zbiorkom #patologiazmiasta
Nie wierzcie ludziom, którzy twierdzą, że samochód w dużym mieście jest bez sensu. Następnym razem biorę Ubera niezależnie od ceny.
#samochody #mpk #ztm #zbiorkom #patologiazmiasta
pieknylowca +175
Oczywiście wszystko zakupione w dubaj mall #frajerzyzmlm
Hołownia - chyba zwycięzca tej debaty, co daje dobry prognostyk na odsunięcie PiSu od władzy za pomocą koalicji z KO. Mówił rzeczowo i słusznie atakował Rząd, lecz zachowywał w tym umiar i klasę. Dobry z niego mówca. Widać, że lata pracy w mediach zrobiły swoje.
Bosak - on zawsze w debatach wypada dobrze, zresztą jest to chyba jedyny polityk Konfederacji, który jest w stanie pójść do telewizji i nie ośmieszyć się przy tym. Dobre punktowanie pisowskiej hipokryzji. Trochę zdarta płyta antyukraińska, ale wiadomo w jaki target on uderza.
Morawiecki - występ skierowany do określonego targetu, więc normalnie zarzuciłbym mu chamstwo, ale w tym konkretnym przypadku nie stracił on w oczach tych, którzy i tak na niego zagłosują. Merytorycznie słabo, większość jego peanów odnośnie PiSu można obalić w parę minut
Tusk - przeciętny występ. Moim zdaniem spośród kandydatów opozycji przyćmił go Hołownia i Bosak. Merytorycznie kiepsko, ale nie miał innego wyjścia jak atakować Morawieckiego, bo ta wzajemna przepychanka była właściwie solą tej pseudodebaty
Scheuring-Wielgus - nie wiem dlaczego Lewica to sobie robi. Śmiem twierdzić, że jest na Lewicy kilku polityków, którzy wygraliby tego typu debatę, a tymczasem wystawiono osobę słynącą z wpadek, przejęzyczeń i często dość agresywnego języka (jednak nie na tyle agresywnego, żeby z powodzeniem pojechać po Morawieckim). Głupie przejęzyczenie przy kwestii mieszkań i jakieś ckliwe historyjki o zmarłym mężu. Plus za to, że jako jedyna podkreśliła kiepską politykę PiSu wobec kobiet, bo chociażby w kwestii aborcji TVP kreuje Rząd na zbawców narodu, więc warto o tym mówić. Ogólnie słaby występ.
Maj - szkoda pisać cokolwiek. Bezjajeczne, ogólnikowe bzdury. Najgorszy spośród debatujących.
Forma debaty skandaliczna, nie będę się już nad tym rozwodził, było wałkowane milion razy.
#polityka #debata #tvp #tvpis #wybory
Zdziwiłem się że nie było nic o aborcji ale to już temat nie na czasie.
Co z tym formatem? Spodziewałem się gorszych manipulacji ze strony funkcjonariuszy.