Dlaczego jest tworzona jakaś alternatywna rzeczywistość w kwestii covidu?
Była światowa pandemia, nie było wiadomo jak groźny był to wirus i jak bardzo może zaszkodzić ludzkości - lockdowny były na całym świecie i BARDZO DOBRZE. Tak powinna wyglądać reakcja na nieznany i nowy wirus.
Gdyby nie covid to konfiarze by nie mieli o czym #!$%@?ć od prawie 4 lat. Mam nadzieję, że gdy przyjdzie nowa śmiertelna pandemia to wszystkie te dzbany będą lizać klamki w komunikacji miejskiej i będzie to ich ostatni „wolnomyślący” protest.
Zajebisty wniosek. Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób Szwecja ma więcej potencjalnych ognisk epidemiologicznych niż Polska, jeżeli ma mniej metropolii o ponad połowę?
@johny-kalesonny: W taki, że bezwzględna ilość metropolii nie ma żadnego znaczenia. Chcesz mi powiedzieć, że skoro na terenie Singapuru jest jedna (choć duża) metropolia, a na terenie Szwecji 10, to Szwecja jest bardziej narażona na
Jaki zamknięcie lasów miało wpływ na wygaszenie pandemii?
Nie miało, tylko w tamtym momencie nie wiadomo było praktycznie nic. Ludzie po lockdownach zaczęli tłumanie wybierać się na wędrówki i w pobliskich lasach przy dużych miastach ruch był jak w
@SirSherwood: Szczęście całe, że ten wirus to ukrofob i jak się zjechały miliony nieszczepionych na nic Ukriańców to sie wystraszył i #!$%@?ł. Bo mielibyśmy drugie Bergamo!
@Clefairy: Tak się składa że macie problem z Konfiarzami ale nie macie problemu, że zamknięto ludziom małe biznesy, przedsiębiorstwa, dorobki ich życia a wy wielce oświecone bezrobotne wykopki jawnie plujecie na nich jadem bo jesteście ograniczonymi intelektualnie tępymi dzbanami.
W czasie c-19 dostałem od tego całego środowiska medycznego, polityków wprowadzających obostrzenia 2 poważne plaskacze w twarz. Po pierwsze nie mogłem odwiedzić mojej umierającej babci, która zdychała w szpitalu w Ciechanowie
@Chris_Karczynski: Odpowiem pytaniem na pytanie. A ty ogólnie nie popierasz terroryzmu i uważasz, że każda forma ochrony przed nim jest dobra?
Myślę, że próba odpowiedzi na to pytanie tak lub nie jest zbyt ciężka.
No i zbyt długa będzie to wypowiedź, a mi się zwyczajnie nie chce. Dlatego odpowiedź brzmi i tak i nie, to zależy. Zwłaszcza, że teraz jesteśmy mądrzejsi o wiedzę z ostatnich trzech. Z obecną wiedzą to
Wielu z nas od nich dostało w twarz, wielu z nas straciło przez nich bliskich, wielu straciło swoje dorobki życia i nikt poza tymi złymi, obleśnymi, pryszczatymi Konfiarzami nie zapytał się o ich los.
@Aik32fr45yd: To akurat bzdura, bo akurat PiS robił to co potrafi najlepiej, czyli zaraz zaczął rozdawać pieniądze na różne tarcze itd., więc nie pisz teraz tak jakby zrobiono lock down i dosłownie nikt po tym lock
@Clefairy: Do covidowych szurów już nic nie trafi, oni zbudowali sobie na pandemicznych urojeniach poczucie własnej wartości, poczucie że mają jakaś tajemną wiedzę i są wyjątkowi, a cały świat się myli. Gdyby dopuścili do siebie myśli, że się mylą, to by zrozumieli że są matołami xDDDD
@Clefairy: najlepsze że gdyby nic nie zrobiono i zginął miliard ludzi, to konfiarze #!$%@? że Covid to wirus Billa Gatesa stworzony w celu depopulacji Ziemi i rząd światowy specjalnie wystawił ludzi na śmierć
@immanuel: Z tymi tarczami to też nie do końca wszyscy dostali. Część restauracji, która nie dotrwała do tarczy po prostu splajtowała i to było całkiem nie mało. Zresztą po covidzie wiele firm po prostu rozwiązało swoją działalność bo nie dali rady pogodzić posiadania tylu pracowników, obsługi działalności zwłaszcza gastronomicznej. Aczkolwiek tu się z tobą zgodzę.
Jednak największym łajdactwem za covida był zakaz odwiedzin bliskich i zamknięcie cmentarzy na 1 listopada.
bauhauhuhau ale platformerskim i lewicowym mozgom teraz zwoje sie pala XDDDDDDDDDDDD, tak ciezko przyznac ze konfederacja miala optymalne podejscie do Covidu szury ? czapeczke z folii zakladac na morde i zamknijcie te zaklamane falszywe mordy
A ty ogólnie nie popierasz terroryzmu i uważasz, że każda forma ochrony przed nim jest dobra?
@MateMizu: a jaka ochronna przed terroryzmem jest okropna? To że są kryptowaluty opodatkowane i trzeba zweryfikować konto? Czy to że butelki wody nie można przenieść przez bramki? Bo np. to że ludziom zabrania się wychodzić z domu i pracować jest moim zdaniem straszne.
Była światowa pandemia, nie było wiadomo jak groźny był to wirus i jak bardzo może zaszkodzić ludzkości - lockdowny były na całym świecie i BARDZO DOBRZE. Tak powinna wyglądać reakcja na nieznany i nowy wirus.
@Clefairy: Bardzo dużo ludzi ma problem ze spojrzeniem na pandemie jako wyzwanie ewoluujące w czasie. Małe zaufanie do polityków i mediów też na pewno nie pomaga.
@Clefairy: ten cały lockdown każdy inaczej odczuł. Są tu napewno tacy co tak jak i ja będą go i tak dobrze wspominać. Była to jakaś odskocznia od codzienności, trochę więcej czasu spędzonego z rodziną. Świat wyglądał inaczej, relacje między ludzkie wyglądały inaczej. Pomijając strach przed policją i sanepidem to i tak według mnie było ciekawe przeżycie.
Gdyby nie covid to konfiarze by nie mieli o czym #!$%@?ć od prawie 4 lat. Mam nadzieję, że gdy przyjdzie nowa śmiertelna pandemia to wszystkie te dzbany będą lizać klamki w komunikacji miejskiej i będzie to ich ostatni „wolnomyślący” protest.
#bekazprawakow #neuropa #konfederacja #bekazkonfederacji
@johny-kalesonny: W taki, że bezwzględna ilość metropolii nie ma żadnego znaczenia.
Chcesz mi powiedzieć, że skoro na terenie Singapuru jest jedna (choć duża) metropolia, a na terenie Szwecji 10, to Szwecja jest bardziej narażona na
Strach, że cię 18 osób zaplusowało.
Nie miało, tylko w tamtym momencie nie wiadomo było praktycznie nic. Ludzie po lockdownach zaczęli tłumanie wybierać się na wędrówki i w pobliskich lasach przy dużych miastach ruch był jak w
@Clefairy: o, foliarz.
@SirSherwood: Gdyby nie zamknięcie lasów w kluczowym momencie to byśmy dziś tu nie rozmawiali...
W czasie c-19 dostałem od tego całego środowiska medycznego, polityków wprowadzających obostrzenia 2 poważne plaskacze w twarz. Po pierwsze nie mogłem odwiedzić mojej umierającej babci, która zdychała w szpitalu w Ciechanowie
Komentarz usunięty przez autora
Odpowiem pytaniem na pytanie. A ty ogólnie nie popierasz terroryzmu i uważasz, że każda forma ochrony przed nim jest dobra?
Myślę, że próba odpowiedzi na to pytanie tak lub nie jest zbyt ciężka.
No i zbyt długa będzie to wypowiedź, a mi się zwyczajnie nie chce. Dlatego odpowiedź brzmi i tak i nie, to zależy. Zwłaszcza, że teraz jesteśmy mądrzejsi o wiedzę z ostatnich trzech. Z obecną wiedzą to
@Aik32fr45yd: To akurat bzdura, bo akurat PiS robił to co potrafi najlepiej, czyli zaraz zaczął rozdawać pieniądze na różne tarcze itd., więc nie pisz teraz tak jakby zrobiono lock down i dosłownie nikt po tym lock
Jednak największym łajdactwem za covida był zakaz odwiedzin bliskich i zamknięcie cmentarzy na 1 listopada.
@MateMizu: a jaka ochronna przed terroryzmem jest okropna? To że są kryptowaluty opodatkowane i trzeba zweryfikować konto? Czy to że butelki wody nie można przenieść przez bramki?
Bo np. to że ludziom zabrania się wychodzić z domu i pracować jest moim zdaniem straszne.
@Clefairy: Bardzo dużo ludzi ma problem ze spojrzeniem na pandemie jako wyzwanie ewoluujące w czasie. Małe zaufanie do polityków i mediów też na pewno nie pomaga.
Była to jakaś odskocznia od codzienności, trochę więcej czasu spędzonego z rodziną. Świat wyglądał inaczej, relacje między ludzkie wyglądały inaczej. Pomijając strach przed policją i sanepidem to i tak według mnie było ciekawe przeżycie.