Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +220
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +361
Czy Rosja jest naszym wrogiem?
Korwin w 2016: "Gdyby Rosja połknęła Ukrainę, to by stała się naszym wrogiem"
„Ja tłumaczę Polakom, że zsyłka to nie była katorga, a tak naprawdę ludzie dostawali wypłatę, mieszkali sobie, mieli na utrzymanie. Oni mi po prostu nie wierzą, są przekonani, że zsyłka wyglądała tak, że ludzie siedzieli z uwiązaną kulą do nogi. Ludzie mają wpojoną tę propagandę piłsudczykowską”.
https://web.archive.org/web/20220225211500/https://pl.sputniknews.com/20160820/Janusz-Korwin-Mikke-o-Rosji-PiS-Ukrainie-Clinton-ABW-Krymie-i-Donaldzie-Tusku-Leonid-Swiridow-3725156.html
No i co, stała się teraz wrogiem Polski wg #k0nfederacja ? Wszyscy będą chcieli tu zainwestować z Rosją przy granicy... #polityka
@KawaJimmiego: W gimnazjum nadal tak się pisze?
@saviola7: Piszesz o ulubionym medium k0nfederacji, któremu Braun z Korwinem namiętnie udzielali wywiadów będąc nast. cytowanymi w Rosji.